Nieuws

Vilvoorde zkt stadsmakers

21 november 2018

De stad Vilvoorde heeft recent de Asiat-site aangekocht, een voormalige militaire site gelegen tussen de Zenne en de Mechelsesteenweg. In afwachting van studies en procedures die nodig zijn om de site definitief te herbestemmen wil de stad de ruimtelijke mogelijkheden van de site alvast tijdelijk benutten en testen.

De stad wil een antwoord bieden op een aantal dringende noden van een snel groeiende stad. Er is nood aan ruimte voor jeugd, ruimte voor recreatie en sport, ruimte voor verbindende initiatieven die verschillende culturen kan samenbrengen. De Asiat-site kan die ruimte bieden. Het tijdelijk gebruik van de site zorgt voor een nieuwe dynamiek op de site waardoor verdere verloedering vermeden kan worden.

 

De stad gaat daarom op zoek naar creatieve doeners, initiatiefnemers met concrete projecten, ondernemers en pioniers die niet bang zijn om in een experimenteel traject te stappen en hun handen uit de mouwen te steken. De stad speelt hierin een faciliterende rol en is bereid (delen van) de site voor een langere periode ter beschikking te stellen in ruil voor haalbare projecten die passen binnen de ambitie van de stad. Idealiter kunnen deze projecten ook doorgroeien en een plek vinden in een definitieve herbestemming van de site.