Architectuur

Office KGDVS ontwerpt nieuwe brouwerij Brussels Beer Project

4 december 2018

De nieuwe brouwerij van Brussels Beer Project wordt ontworpen door Office KGDVS, het architectenbureau van Kersten Geers en David Van Severen. Dat meldt De Standaard. Het gebouw zal ook toegankelijk zijn voor het publiek.

Beeld: Office KGDVS

Brussels Beer Project maakte voor de zomer bekend dat het in 2020 een tweede brouwerij zou openen aan het Anderlechtse Biestebroekdok, langs het Kanaal. De brouwerij die ze vijf jaar geleden opstarten in de Dansaertstraat bleek al snel te klein, waardoor voor de productie moest worden uitgeweken naar Limburg.

 

Voor het ontwerp werd een architectuurwedstrijd uitgeschreven, die werd gewonnen door het Brusselse architectenbureau Office KGDVS. Kersten Geers en David Van Severen ontwierpen een kleurrijk gebouw (een knipoog naar de al even kleurrijke etiketten van de bieren) dat door grote glaspartijen toont wat er binnenin gebeurt. De brouwerij zal net zoals deze in de Dansaertstraat vrij bezocht kunnen worden, en er komt ook een café. Brussels Beer Project hoopt er eind 2020 de eerste bieren te kunnen brouwen.

Beeld: Office KGDVS