Innovatie

De Boer onder dak bij SOPREMA

10 december 2018

De SOPREMA Group groeit dankzij de overname van De Boer uit Schoten. Beide familieondernemingen zijn wereldwijd gereputeerde producenten van hoogwaardige materialen voor dakbedekking. SOPREMA breidt op deze manier de productiecapaciteit uit en ziet mooie kansen op synergieën. Bij de overname gaat geen enkele job verloren.

De kans om de productiecapaciteit van bitumineuze membranen uit te breiden en de grote complementariteit van producten en diensten, hebben ertoe geleid dat SOPREMA deze week De Boer overneemt. De klant zal meer dan ooit kunnen rekenen op deskundige totaaloplossingen voor dakbedekkingen, isolatie, groendaken en –muren.

 

De overname biedt heel wat opportuniteiten

 

Meer en (nog) sterkere relaties

Architecten, studiebureaus, algemeen aannemers, dakdekkers, gespecialiseerde bouwhandelaars, syndici… zijn de primaire doelgroepen van zowel SOPREMA als De Boer. De overname betekent in de praktijk geen roofbouw op, maar een verruiming van de klantenbasis.

 

Behoud van lokaal verankerde producten

DuO, het revolutionaire concept van De Boer dat een TPO-bovenzijde combineert met een SBS-onderzijde, groeide sinds de lancering in 1989 uit tot een succesvol gamma met een bewezen levensduur van zeker 35 jaar. De SOPREMA Group neemt DuO dan ook op als een van de topproducten in het eigen voorschrijversgamma.

 

Complementair

Zowel SOPREMA als De Boer produceren bitumineuze membranen in België, respectievelijk in Grobbendonk en in Schoten. De productiecapaciteit neemt daardoor toe, terwijl de topgamma’s elkaar mooi aanvullen, zoals de Sopralene Optima van SOPREMA en DuO van De Boer Waterproofing Solutions bewijzen. Ook de andere productcategorieën nodigen uit tot beloftevolle synergieën. De Boer Plus (toebehoren voor de dakdekker) en De Boer Liquids gaat hand in hand met het ALSAN vloeibare waterdichtingsgamma van SOPREMA. De Boer Safety focust op periodieke inspecties, veiligheid en onderhoud van daken, een activiteit die baat heeft bij de gereedschappen en veiligheidsproducten van Vlutters Tools & Safety (deel van de SOPREMA Group). De Boer Green Solutions brengt een waardevolle aanvulling voor de groendakconcepten van SOPREMA-dochter IBIC bvba.

 

Completer

Dankzij de overname beschikt De Boer over de superieure SOPREMA natuurlijke en thermische isolatiematerialen (PAVATEX en EFYOS) en kan zo een compleet waterdichtingssysteem aanbieden. Ook het FLAG-gamma voor synthetische waterdichting is een meerwaarde voor de klanten van De Boer.

 

De internationale reputatie en verkoop van De Boer krijgt een boost dankzij de steun van de SOPREMA-filialen in de Noord-Europese Business Unit (Benelux, UK, Ierland, Zweden, Denemarken en Noorwegen).