Innovatie

Pouleyn houten schrijnwerk: modern design & hoogstaande techniciteit

10 december 2018

Ramen en deuren bepalen de sfeer van een woning, en sluiten aan bij de levensstijl van uw klanten. Pouleyn werkt verder op trends met oog voor kwaliteit en innoverende technieken. Zowel strak als landelijk behoort tot de mogelijkheden. Wenst uw klant een aluminiumlook? Met slanke houtprofielen moet uw design niet inboeten aan warmte en authenticiteit. Een combinatie zwart gelakte ramen met naturel houten ramen? De mogelijkheden zijn eindeloos.

SECTIONALE POORT

 

Pouleyn ontwikkelde binnen zijn poortensegment een vooruitstrevende houten sectionaalpoort. Deze in het oog springende poort, die recent nog in de prijzen viel op de Schrijnwerk Awards 2018,  blinkt uit in innovatie en kent tal van voordelen:

 

  • Deze sectionaalpoorten bestaan uit massieve panelen gemaakt uit Pouleyn Thermowood uit eigen beheer. Door het ecologisch modificatieprocedé waarbij het hout verhit wordt in een zuurstofarme omgeving, vergroot de duurzaamheid van het hout, waardoor de levensduur en kwaliteit sterk toeneemt. Diverse motieven worden hier rechtstreeks ingefreesd op de thermowood panelen.
  • Bekleding van het Thermowood paneel is ook mogelijk in massief hardhout klasse 1 Afrormosia: De meest edele en kwalitatieve houtsoort afkomstig uit West- en Midden Afrika. Gekend om haar harde kern en prachtige uitstraling. Deze bekleding is uitermate geschikt wanneer het ander schrijnwerk ook uit Afrormosia bestaat. Op die manier ontstaan er geen kleurverschillen bij vergrijzing.
  • Personaliseerbaar in kleur, model en afmeting. Zo kan Pouleyn U een gepatenteerde lamellenstructuur aanbieden die uit 1 stuk bestaat, en dit zonder verlijming, wat de duurzaamheid ten goede komt. Onze poorten  zijn verkrijgbaar in elk RAL kleur naar uw keuze of met een hydro behandeling. Deze hydro maakt het hout waterafstotend en zorgt voor een prachtige egale vergrijzing. Deze bescherming zorgt voor een gering krimp- en zwelgedrag.

 

Deze unieke sectionaalpoort heeft reeds twee patenten op zijn naam. Een patent op vingerklembeveiliging CE gekeurd, conform de Europese regelgeving: Pouleyn maakt geen gebruik van stalen panelen die men gaat bekleden, en waarbij het beleggen de vingerklembeveiliging doorbreekt, maar werkt met 100% veilige massieve houtpanelen. Dit gepatenteerde systeem van massieve houtpanelen zorgt ten allen tijde voor een veilig en kindvriendelijk gebruik.

 

Een tweede patent kreeg deze sectionaalpoort voor zijn doorlopende scharnier. Deze sectionaalpoort heeft aluminium geïntegreerde doorlopende scharnieren, wat een positief effect heeft op de stabiliteit van het poortvlak en contact vermijdt tussen het hout, wat slijtage tegengaat. Een 100% Belgisch product van topkwaliteit.

 

(lees verder onder de afbeeldingen)

DOORLOPEND GEVELVLAK

 

Om een strak en uniform geheel te bekomen is deze sectionaalpoort inwerkbaar in het houten gevelvlak waardoor de poort esthetisch overvloeit in de gevelaankleding. Dit in combinatie met een voordeur in dezelfde uitvoering zorgt voor een sterk architecturaal geheel.

 

 

SLANKE HOUTPROFIELEN VOOR EEN STRAKKE LOOK

Nuttige links