Innovatie

Met Hebel presenteert Xella meest brandveilige bouwmateriaal voor industrie- en utiliteitsbouw

20 december 2018

De talrijke eisen die vandaag gesteld worden aan industriƫle of utiliteitsgebouwen, of het nu gaat om thermische, akoestische, esthetische of ecologische eisen, worden steeds strenger. Het inzetten van Hebel helpt om deze complexe, vaak tegenstrijdige eisen op een eenvoudige en economische manier op te lossen. Zo lost Hebel tegelijkertijd de vereisten inzake thermische isolatie en brandwerendheid gemakkelijk op.

HEBEL-platen van 15 cm dikte bieden een brandweerstand van EI 360 minuten! In het geval van brand, blijft de temperatuur aan de andere kant van de muur zeer laag (< 70°C), zelfs na 6 uren. Elk type product kan bewaard worden zonder risico op spontane ontploffing of ontvlamming als gevolg van een stijging van de temperatuur.

 

Deze link toont hoe een industrieel gebouw met Hebel dak- en wandplaten de brand als gevolg van een explosie van ontvlambare materialen onder controle houdt. In tegenstelling tot een gebouw opgetrokken uit geïsoleerde sandwichpanelen en een staaldak dat al na een 20-tal minuten in lichterlaaie staat.

 

Naast de hoog performante brandwerendheid, scoort Hebel ook hoog op gebied van thermische en akoestische isolatie. Zo voldoen de Hebel wandplaten probleemloos aan de thermische eis voor tussenmuren van Umax (W/m²K) 1,0 of 0,6.

 

U kan de unieke eigenschappen van Hebel ontdekken op de Batibouw stand 5307 van Xella in Paleis 5.

 

Meer info: www.xella.be