Innovatie

Een panoramisch uitzicht naar buiten, een gezond klimaat binnen ...

5 februari 2019

We brengen vandaag gemiddeld 90 % van onze tijd binnen door. En dat terwijl de lucht er tot 5 keer méér vervuild is dan buiten. Onze huizen zijn immers zó geïsoleerd dat er vaak te weinig frisse lucht en daglicht binnen kan. 63 % van de Belgen weet het niet, maar die vervuilde lucht heeft een impact op onze gezondheid. Een slecht binnenklimaat kan heel wat ziekten veroorzaken, van hoofdpijn over astma tot allergieën.

Ook de afwezigheid van daglicht kan onze gezondheid beïnvloeden. Een gebrek aan vitamine D, bijvoorbeeld, kan een gevoel van vermoeidheid of een aanhoudend slecht humeur in de hand werken. Daglicht kan de leerprestaties van kinderen verbeteren tot 15%.

 

Precies daarom ontwikkelt VELUX al meer dan 75 jaar nieuwe oplossingen die het binnenklimaat in huis ten goede komen en dus de levenskwaliteit van de consument verbeteren. Op Batibouw stelt VELUX in het kader van het thema ‘Healthy Indoor Climate’ nieuwe en innoverende oplossingen voor:

  • Het nieuwe INTEGRA®- elektrisch uitzetbaar dakvenster
  • VELUX ACTIVE with NETATMO
  • Het nieuwe STUDIO-dakvenster

 

Een gezonder binnenklimaat dankzij het nieuwe VELUX INTEGRA® uitzetbaar dakvenster 

 

VELUX profiteert van BATIBOUW om het nieuwe INTEGRA® elektrisch  uitzetbaar dakvenster voor te stellen. Deze laatste vult het INTEGRA®-gamma aan en vergroot de mogelijkheden om de VELUX ACTIVE-oplossing te gebruiken. 

Controle van het binnenklimaat met VELUX ACTIVE with NETATMO 

 

Deze nieuwkomer in het INTEGRA®-gamma is compatibel met het VELUX ACTIVE-systeem. Deze all-in-one draadloze oplossing maakt het mogelijk het binnenklimaat te regelen dankzij de slimme sensoren die zich in de verschillende kamers van het huis bevinden voorzien van dakvensters. Deze sensoren regelen het automatisch openen en sluiten van dakvensters, rolluiken en zonneschermen op basis van drie types gegevens: temperatuur, vochtigheid en CO2-gehalte. Het systeem activeert ook rolluiken en zonwering om overmatige temperaturen binnen te voorkomen, afhankelijk van de lokale weersvoorspellingen en -metingen. Tot slot kunnen gebruikers het VELUX ACTIVE-systeem vanaf hun smartphone bedienen via een gratis applicatie die beschikbaar is op IOS en Android. De applicatie maakt het openen en sluiten van alle dakvensters op afstand mogelijk, evenals VELUX-accessoires die zijn uitgerust met het INTEGRA®-elektrisch systeem. 

Het nieuwe STUDIO-dakvenster van VELUX

Extra benutte ruimte in leefruimten onder dak, dankzij het nieuwe STUDIO-venster

 

Het nieuwe STUDIO-dakvenster van VELUX geeft consumenten de kans hun leefruimten onder dak optimaal in te richten. De combinatie van verschillende ramen zorgt voor meer daglicht, een beter uitzicht en een groter gevoel van ruimte binnenshuis.

 

Het STUDIO-dakvenster is een combinatie van 3 vensters die in één kozijn werden ingewerkt. Het gaat om 2 manuele wentelvensters en één vast venster in het midden. Dankzij deze innovatie biedt VELUX consumenten een ideale oplossing voor een gezond binnenklimaat.

 

Deze nieuwkomer in het VELUX-gamma laat bewoners niet alleen genieten van een optimale ventilatie en een behoorlijke lichtinval in huis. Vanop het dak krijgen ze ook een schitterend uitzicht! Als we de oplossing vergelijken met een aantal aparte vensters naast elkaar, valt op dat de profielen van het STUDIO-dakvenster smaller zijn en een adembenemend panoramisch uitzicht mogelijk maken. Met een breedte van 1,83 m en een hoogte van 1,18 m wordt de doorkijk naar buiten tussen de verschillende vensters nauwelijks onderbroken.

 

Het nieuwe dakvenster biedt niet alleen een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding. Bij de installatie of tijdens renovatiewerken kan het heel wat tijd helpen besparen, want de alles-in-één installatiemodule is zeer eenvoudig te plaatsen. Die snellere installatie heeft uiteraard ook een positieve invloed op de prijs.