NAV-voordeel

Teken in vóór 28/02 en krijg 15% korting op ArchiSnapper

11 februari 2019

Arch. Peter Vos legt uit hoe ArchiSnapper het hem veel makkelijker maakt om werfverslagen te maken. 'We noemen ArchiSnapper wel eens onze vierde man.'

Architect Peter Vos

Met de Belgische tool ArchiSnapper kan je met een phone/tablet op de werf opmerkingen meteen verwerken samen met foto's, schetsen, aanduidingen op plannen … De werfverslagen worden automatisch gegenereerd en u kan ze via de PC verder afwerken alvorens ze uit te sturen.

 

ArchiSnapper werd ontworpen in 2012 en telt vandaag 5000+ gebruikers. Het focust vooral op eenvoud en gebruiksgemak.

 

Arch. Peter Vos (architectengroep barchi): "ArchiSnapper is onze vierde man"

"Bij het maken van werfverslagen kan je ter plaatse aantekeningen maken en dat rechtstreeks op de plannen. Je kan uitvoeringsprincipes toelichten  aan de hand van foto’s, zodat in de verslagen niet teveel beschreven hoeft te worden. Met mijn pencil voeg ik aantekeningen toe i.v.m. de uit te voeren werken, zodat zowel aannemer als bouwheer ondubbelzinnig begrijpen wat de bedoeling is. Dit voorkomt misinterpretaties."

 

"Ik maak veel foto’s tijdens mijn werfbezoeken zodat het geheel van de werfverslagen als een leidraad kunnen dienen voor een postinterventiedossier.  Ik heb de plannen ook altijd digitaal bij de hand via ArchiSnapper."

 

"Eenmaal terug op kantoor hoef ik de verslagen enkel nog op tikfouten te controleren, zodat alles nog dezelfde dag doorgemaild kan worden naar alle actoren op de werf."

 

"Ook bij opmetingen is ArchiSnapper en handige tool. Ik maak foto’s van gevels en noteer hier op de maten. Dit is een enorme tijdswinst. Enkel grondplannen moeten nog met de hand geschetst worden."

Barchi is een ArchiSnapper gebruiker van het eerste uur en maakte ondertussen al 4.045 (!) werfverslagen met ArchiSnapper. Arch. Peter Vos legt de winst uit ten opzichte van de traditionele methode: “Voor kleine projecten werden er vroeger werfverslagen gemaakt op doorslagpapier. Foto’s en plannen moesten dan apart doorgefaxt worden. Het maken van werfverslagen in Word was een hele opgave. Per werfbezoek moest al snel een uur uitgetrokken worden om handgeschreven verslagen te ontcijferen en aan te vullen met de nodige foto’s en details."

"Dankzij Archisnapper kan ik het volledige verslag op de werf zelf maken, inclusief de nodige foto’s en schetsen. Op bureau moet ik enkel de tikfouten er uit halen en het verslag kan verzonden worden naar alle actoren. Een voordeel van ArchiSnapper is dat de gegevens van alle partijen automatisch vooraan in het verslag komen te staan zodat je de aanwezigen simpelweg hoeft aan te vinken. Dankzij ArchiSnapper is het perfect mogelijk om de werfbezoeken efficiënt te laten verlopen. Bij het verlaten van de werf is het verslag al klaar en is er geen werk meer aan.”