Innovatie

Renson kroont zich al voor de 5e keer tot Trends Gazelle West-Vlaanderen

21 februari 2019

Tijdens de uitreiking van de ‘Trends Gazellen’ werd Renson Sunprotection-Screens als snelst groeiende onderneming uitgeroepen tot ‘Ambassadeur van West-Vlaanderen’ in de categorie grote bedrijven. In 2015 kaapte het ook al deze titel weg, toen nog als ‘middelgrote onderneming’. Eerder schopte trouwens ook de ‘Ventilation’-tak van Renson het al 3 keer tot Trends Gazelle (in 2008, 2009, 2010). 5 keer winst op 18 edities: het toont nog maar eens aan hoe hard de Waregemse trendsetter in ventilatie, zonwering en ‘outdoor living’ ook na 110 jaar nog blijft groeien.

Renson ‘Sunprotection-Screens’-afvaardiging - vlnr: Stefan Moriau, Bram De Bruyne, Dieter Heyman, Paul Renson, Joost De Frene, Michiel Dewaele, Kerlijne Deneyer, Els Vandaele

De redacties van Trends en Tendances selecteren naar jaarlijkse traditie en voor elke provincie zo’n 200 Trends Gazellen op basis van hun groeicijfers, en dat in 3 categorieën: kleine, middelgrote en grote ondernemingen. Voor West-Vlaanderen voert Renson ‘Sunprotection-Screens’ (met daaronder de business units ‘sunprotection’ en ‘outdoor living’) dit jaar het klassement in die laatste categorie aan, nadat het ook in 2015 al met de prijs aan de haal ging (toen nog in de categorie middelgrote onderneming). Ter info: ook ‘Renson Ventilation’ schopte het in 2008, 2009 en 2010 al tot Trends Gazelle Ambassadeur, 2 keer in de categorie middelgrote en de laatste keer als grote onderneming. Het toont alles samen aan hoe hard het gaat voor de Waregemse trendsetter in ventilatie, zonwering én ‘outdoor living’. Want het is vooral die laatste – en jongste – business unit die verantwoordelijk is voor de recente sterke groei.

 

“Die groei danken we aan het feit dat we blijven innoveren,” verklaart Paul Renson (CEO van de Renson-groep) dit succes. “’there’s no speed limit on innovation’, noemt hij het zelf: we hebben heel veel aandacht voor onderzoek en ontwikkeling en nog steeds hebben we meer ideeën dan capaciteit om die uit te werken. Als pionier in windvaste doekzonwering hebben we zo bijvoorbeeld altijd een streepje voor. We denken mee met onze klanten naar de oplossingen die ze nodig hebben om oververhitting binnenshuis tegen te gaan, mét oog voor design en energiezuinigheid.”

 

“Huizen worden compacter en beter geïsoleerd. Samen met steeds grotere raampartijen, zorgt dat ervoor dat de warmte die binnen zit niet meer terug naar buiten kan,” legt Bram De Bruyne (business unit manager sunprotection – Renson) verder uit. “Dynamische Fixscreen buitendoekzonwering voorkomt dat serre-effect en zorgt er samen met intensieve ventilatie via nachtkoelingsroosters voor dat de binnentemperaturen ook op warme dagen draaglijk blijven. Het mooiste voorbeeld daarvan is onze ‘Renson Concept Woning’ in Waregem, die in de praktijk aantoont dat je een moderne eengezinswoning ook zonder energieverslindende airco koel kan houden in de zomer.”

 

Maar de stevige groeicijfers heeft Renson Sunprotection-Screens dus vooral te danken aan de wereldwijde opmars van de business unit ‘outdoor living’. “Dit is dan ook een mooie erkenning voor het volledige team dat er een erezaak van maakt om onze positie als Europees marktleider wereldwijd uit te bouwen,” klinkt Dieter Heyman (business unit manager outdoor bij Renson) trots. “Wat begon met terrasoverkappingen is intussen trouwens geëvolueerd naar een totaal outdoor concept met ook carports, gevel- en tuinelementen dat we – samen met verschillende toonaangevende merken in de sector – verder willen uitrollen in ons nieuwe ‘outdoor experience center’ in De Prijkels, een 10-tal km verderop langs de E17.

 

Heel 2019 lang mag Renson Sunprotection-Screens zich in ieder geval ‘Trends Gazelle Ambassadeur voor de provincie West-Vlaanderen’ noemen, “en daar zijn we heel fier op,” besluit Paul Renson. “Ik geloof dan ook dat we die mooie groei in zonwering en outdoor living kunnen verder zetten, waarbij het vooral de mensen zijn die het verschil maken. We zijn daarom steeds op zoek naar extra medewerkers die hier mee hun schouders willen onder zetten.