event

MAS verwelkomt Le Corbusier

4 april 2019

Het MAS toont vanaf 6 april de expo 'Le Corbusier. Linkeroever & Chandigarh'. Architect Le Corbusier (1887-1965) maakte plannen voor Antwerpen-Linkeroever, die nooit werden uitgevoerd en bouwde een hele nieuwe stad in India: Chandigarh. De expo neemt de bezoeker mee in de ideeën van Le Corbusier en laat zien hoe bewoners vandaag leven in een bedachte stad, lang nadat de architect vertrokken is. Bezoekers ontdekken een stuk geschiedenis van de steden en duiken tegelijk in het dagelijkse leven van de bewoners.

Het MAS  legt steeds de nadruk op de verbondenheid van de havenstad Antwerpen met de wereld. De expo ‘Le Corbusier. Linkeroever & Chandigarh’ presenteert de verbondenheid tussen twee plekken. Ze toont het ontstaan ervan, maar  laat  ook  zien  hoe bewoners er vandaag leven in modernistische architectuur. Bezoekers worden meegenomen in de ideeën van Le Corbusier. Ze  ontdekken de geschiedenis en het actuele leven van de Antwerpse stadswijk en de Indiase grootstad aan de hand van plannen, maquettes, film en foto’s.  Ze kunnen door de actuele straten van Chandigarh flaneren en achter de gevels van Linkeroever kijken.

 

Voor deze tentoonstelling bouwde het MAS verder op het concept dat Cité de l’architecture & du patrimoine in Parijs ontwikkelde voor de tentoonstelling ‘Chandigarh, 50 ans après Le Corbusier. Le devenir indien d'une ville moderne ‘(11/11/2015 – 29/2/2016). Het MAS herwerkte het concept rondom de documentaire over Chandigarh van Christian Barani en voegde in de expo een tweede deel toe over Le Corbusier en de Antwerpse Linkeroever. 

 

Deze MAS-expo werd gerealiseerd in samenwerking met de Fondation Le Corbusier.

Praktisch

Le Corbusier. Linkeroever & Chandigarh

Van 6 april 2019 tot 18 augustus 2019

Bezoekers kunnen genieten van diverse rondleidingen doorheen de tentoonstelling, een aanbod voor families, vakantieateliers, lezingen  en nog veel meer. Meer informatie is te vinden op www.mas.be/nl/le-corbusier