event

Orde van Architecten – Vlaamse Raad organiseert Inspiratiedag ‘De architect in (r)evolutie’

9 april 2019

Het beroep van architect komt van alle kanten onder druk te staan. De takenlast neemt alsmaar toe en meer dan ooit moeten architecten hun weg zoeken doorheen een doolhof van regelgevingen. Evolutie of revolutie? Tijdens de Inspiratiedag ‘De architect in (r)evolutie’ op woensdag 24 april wil de Orde van Architecten – Vlaamse Raad samen met architecten, politici, projectontwikkelaars en academici dieper ingaan op wat er echt leeft binnen de sector en nadenken over de toekomst van het beroep van architect. Dit zal gebeuren aan de hand van drie panelgesprekken rond een bepaald thema: Maatschappelijke werker of huurling?, Ontwerper en/of uitvoerder?, Beschermde soort of loslopend wild?.

Onder meer Brussels bouwmeester Kristiaan Borret, Vlaams parlementslid Lode Ceyssens, directeur-generaal van de Vlaamse Confederatie Bouw Marc Dillen en federaal parlementslid Inez De Coninck zullen aan de gesprekken deelnemen. Keynotespreker op de Inspiratiedag is Xander Vermeulen Windsant (XVW Architectuur), de Nederlandse winnaar van de EU Mies Award 2017. Hij vertelt hoe het eraan toegaat bij onze noorderburen. VRT-journaliste Liesbeth Indeherberghe werd geëngageerd als moderator.

 

Architecten, stagiair-architecten en laatstejaarsstudenten architectuur kunnen actief deelnemen door hun stem uit te brengen en vragen te stellen. De uitkomst van de Inspiratiedag wordt meegenomen in de beleidsvorming van de Orde van Architecten en in verdere besprekingen met de verschillende belanghebbenden. Met dit initiatief wil de Vlaamse Raad van de Orde van Architecten op een positieve manier bijdragen aan de toekomst van het beroep van architect.

 

De Inspiratiedag vindt plaats op woensdag 24 april van 12 tot 17 uur in het BEL, op de site van Tour & Taxis, Brussel.

Architecten stagiair-architecten en laatstejaarsstudenten architectuur kunnen zich registeren via de inschrijvingspagina op de website van de Orde van Architecten – Vlaamse Raad.