NAV-voordeel

AR-TUR organiseert architectuurdag op MOOOV filmfestival

5 april 2019

Vrijdag 26 april organiseren AR-TUR en MOOOV een namiddag vol film en architectuur tijdens het MOOOV filmfestival in Turnhout. Laat je verrassen door verhalen over gebouwen en hun ontwerpers. In The Proposal zoekt kunstenares Jill Magid toegang tot de archieven van Luis Barragán. AR-TUR praat na met Sofie De Caigny, directeur van Architectuurarchief Vlaanderen. Hacer mucho con poco, een film over architecten in Ecuador, wordt ingeleid door Ken De Cooman van BC architects & studies.

Programma

14.00 – 16.00 uur

Documentaire Hacer mucho con poco toont de creativiteit van Ecuadoraanse architecten ondanks materiaal- en budgetbeperkingen en de manier waarop ze werken met de lokale gemeenschap. Ze stellen de rol van de architect en de bouwsector in vraag.

Inleiding door Ken De Cooman van BC Architects & Studies. Dit Brusselse bureau doet iets vergelijkbaars in België. De Cooman vertelt over hun visie op een veranderende architectuurpraktijk, waarin ze kiezen voor circulaire bouw en samenwerking met de gemeenschap.

16.00 – 16.30 uur Pauze

16.30 – 18.30 uur

Documentaire The Proposal waarin de Amerikaanse kunstenares Jill Magid ontdekt dat een tentoonstelling over de Mexicaanse architect Luis Barragán niet zomaar mogelijk is, omdat zijn hele archief in handen is van de Zwitserse designfirma Vitra. De poëtische documentaire onthult de briefwisseling tussen Jill Magid en Vitra.

Nagesprek met Sofie De Caigny (directeur van het Vlaams Architectuurinstituut en Architectuurarchief Vlaanderen) over het belang van publieke archieven.

18.30 – 19.30 uur Napraten met een drankje

Meer info over de films en sprekers vind je hier.