Architect in de praktijk

Construction Quality

Benny De Blaere • 8 juli 2020

De bouwsector zelf is zich terdege bewust van de noodzaak van een doorgedreven kwaliteitsbeleid. Alleen zijn de bestaande systemen zoals ISO niet direct afgestemd op de mogelijkheden van de talloze kleine en middelgrote ondernemingen die de bouwsector rijk is. Vandaar de oprichting van hét kwaliteitslabel ‘Construction Quality‘, een initiatief van de bouwsector. Construction Quality maakt gebruik van de diensten van BCCA - Belgian Construction Certification Association (Stichters WTCB & SECO) voor de onpartijdige toekenning van het label.

 

Het Construction Quality-kwaliteitslabel geeft het kleine KMO-bouwbedrijf uit de meest diverse deelsectoren van de bouwsector de kans om zich als betrouwbare en kwaliteitsvolle partner te profileren.

 

Door Construction Quality gelabelde bouwbedrijven beantwoorden aan de eisen van Construction Quality referentieel voor de organisatie van hun onderneming. Het referentieel steunt op drie pijlers: de klantentevredenheid, de processen van de onderneming en de organisatie op de bouwplaats. 

 

Het label is geen promotielabel maar wordt strikt gecontroleerd. Bij de Qualibouw-bouwbedrijven wordt jaarlijks een audit uitgevoerd