Innovatie

Serge Ferrari geeft klare kijk op nieuwe BEN-regulering

9 mei 2019

De wereld staat niet stil, maar evolueert constant. Zo ook in de bouwwereld. De voorbije jaren werden de energienormen bijvoorbeeld in sneltempo strenger. De regels voor airconditioningsinstallaties werden grondig aangepast, net als de isolatieregulering. Naar de toekomst toe zet die trend zich verder, zodat Bijna-EnergieNeutrale-Gebouwen niet langer een hype zijn, maar vanaf 2021 simpelweg de norm.

Gardens By the Bay - Singapour | Fotocredit: Serge Ferrari

Als wereldmarktleider op het gebied van flexibele composietmaterialen, wilt Serge Ferrari zijn partners een houvast geven met het oog op de nieuwe, toekomstige regulering. Door nog meer in te zetten op het informeren van onze klanten en partners bouwen we samen aan een transparante vertrouwensrelatie waar iedereen beter van wordt.

 

Daarom stelt Serge Ferrari nu zijn whitepaper voor: ‘Een goed klimaat start bij het begin: Serge Ferrari en Bijna-EnergieNeutrale-Gebouwen. Die legt helder uit wat BEN is, waar het voor staat en hoe architecten en andere betrokken partijen de impact zullen voelen. Tegelijk wil de whitepaper uitleggen hoe een project kan slagen, conform de regulering.

 

Sinds zijn oprichting streeft Serge Ferrari ernaar een win-winrelatie op te bouwen voor de lange termijn met alle betrokken partijen: klanten, medewerkers, leveranciers en aandeelhouders. Aangezien de reguleringen steeds strenger worden – op ieder gebied – acht Serge Ferrari het van groot belang dat alle mogelijke partijen van zowel nieuw- als verbouwingsprojecten open en transparant kunnen samenwerken. Daarvoor moet iedereen juist geïnformeerd zijn, zodat alle partners vlot kunnen samenwerken.

 

In de whitepaper komt onder meer architect Marijn Verlinden aan bod. Hij vertelt het verhaal van veranderende reguleringen vanuit het perspectief van een projectontwikkelaar. Catherine Siepiora, Specification Manager Europe, en Jean-Philippe Magot, Vice-President Building Business Group, vertellen hoe Serge Ferrari zijn partners kan bijstaan om te voldoen aan BEN.