Nieuws

Johan Rutgeerts: “Betonstop zal veel duurder zijn dan planologen doen uitschijnen”

20 mei 2019

De geplande betonstop zal veel duurder zijn dan sommige planologen, architecten en ingenieurs doen uitschijnen, aldus architect en urbanist Johan Rutgeerts in een blogbijdrage op bouwmaster.blogspot.com. "Er wordt met geen woord gerept over de enorme kostenstijging die wonen met zich zal meebrengen."

"Over de betonstop worden cijfers in alle richtingen gestuurd", steekt Rutgeerts van wel op zijn blog. "Over de grote besparingen die dit zal meebrengen onder vorm van een veronderstelde besparing op onderhoudskosten van infrstructuren. Over de besparing die dit zal meebrengen in onze mobiliteit. Over de verminderde CO2 uitstoot hierdoor."

 

"Maar er wordt met geen woord gerept over de miljarden dat dit zal kosten aan het betalen van de waardeverminderingen", vervolgt Rutgeerts. "Er wordt met geen woord gerept over de enorme kostenstijging die wonen met zich zal meebrengen door het mechanisme van schaarste, vraag en aanbod. Er wordt met geen woord gerept dat de overheid over zo goed als geen middelen beschikt om het plan ten uitvoer te brengen. Er wordt met geen woord gerept dat het openbaar vervoer nauwelijks centen heeft om zijn huidig investeringsplan aan te houden."

 

Is er dan geen oplossing? Rutgeerts beweert van wel. Hij kondigt aan dat hij die uit de doeken zal doen tijdens een lezing op 21 mei in Aalst.