event

POLO, OYO & B-architecten genomineerd voor Jo Crepain Prijs – Innovatief Architectenbureau

22 mei 2019

Op 6 juni 2019 reikt NAV al voor de derde keer Jo Crepain Prijzen uit aan architect-ondernemers die professionaliteit en innovatie koppelen aan engagement voor de maatschappij en de eigen sector. Voor de Jo Crepain Prijs voor Innovatief Architectenbureau (meer dan 10 medewerkers) zijn de genomineerden POLO Architects uit Antwerpen, OYO Architects uit Gent en B-architecten uit Antwerpen.

Links: Sleepstraat Gent - OYO | Rechts boven: YUST - POLO | Rechts onder: De Grote Post - B-architecten

POLO Architects

POLO Architects is de voorbije jaren ingrijpend omgevormd om beter aan de uitdagingen van de toekomst te beantwoorden. De inzet blijft echter onveranderd: programmatische randvoorwaarden en praktische gegevens middels ontwerpende intelligentie omzetten in duurzame, aangename en pakkende ruimtes.

 

De motor en motivator is voor POLO Architects ontwerpend plezier. “De kern van het architectenberoep ligt in ons scheppende en (ver)beeldend vermogen. Architecten zullen creatieve en vernieuwende denkers en makers zijn, of zullen – uiteindelijk - niet zijn”, meent POLO.

 

Lees hier hun verhaal.

 

OYO Architects

OYO is een internationaal ontwerpbureau en denktank gevestigd in Gent. Het bureau creëert verrassende ruimtelijke ervaringen door middel van een continue exploratie van nieuwe manieren van wonen en werken.

OYO is multidisciplinair, actief in architectuur, urban design en interieur. Het werk van OYO maakt de combinatie van het pragmatisch analytische met het emotioneel sensitieve. “We beschouwen de authenticiteit en eerlijkheid in ons werk als fundamenteel”, klinkt het. Hoewel elk project uniek is, zijn er bepaalde waarden en opvattingen die leiden tot een zachte herkenbaarheid en beleving. In het werk van OYO zijn enerzijds Scandinavische invloeden merkbaar, meer bepaald door het spelen met daglicht, ruimte en materialiteit, het tactiele. Anderzijds is er ook de aandacht voor het Belgische métier, het ambacht, het lokale en het uitgepuurde detail.

 

Lees hier hun verhaal.

 

B-architecten & B-bis

B-architecten en B-bis is een platform dat zoekt naar verrassende ruimtelijke oplossingen met levenskwaliteit en duurzaamheid als doel. Het kantoor gooit zijn passie als ontwerper en bedenker van ruimtelijke oplossingen in de strijd om te bouwen aan een betere samenleving met de stad als focus.

 

B is meer is dan een groep ontwerpers van enkel gebouwen. Het is een platform van talentvolle ontwerpers die willen wegen op het beleid en impact willen hebben op de kwaliteit van wonen en leven. Ontwerpen is de kerntaak – van deurklink tot stadswijk - maar B investeert evenzeer in innoverend onderzoek, publiceert en discussieert, zet in op eigen initiatieven en grijpt kansen om de grenzen van het vak te verleggen.

 

Lees hier hun verhaal.