event

Atelier Circulair: schrijf je nu in voor nieuw lerend netwerk over circulair bouwen

24 mei 2019

Duurzaam bouwen wordt vaak herleid tot energiezuinig bouwen, maar een doordacht (her)gebruik van materialen wordt op lange termijn minstens even belangrijk om onze voetafdruk verder te verminderen. Architecten kunnen zich nu inschrijven voor het nieuwe lerende netwerk van NAV, ‘Atelier Circulair’, dat in het najaar opstart. Voorlopers en volgers zullen er elkaar maandelijks in laagdrempelige sessies kunnen ontmoeten. Het initiatief kadert in een project over een periode van 2 jaar, ondersteund door Vlaanderen Circulair.

ATELIER CIRCULAIR

Tegenwoordig heeft iedereen het over 'circulariteit', maar voor de meeste bouwheren, ontwerpers en aannemers blijft het nog een vaag begrip. In elke geval staat vast dat de bouw- en ontwerpsector in beweging is, misschien meer dan ooit tevoren. Zoals iedere verandering, brengt ook circulair bouwen uitdagingen met zich mee, en biedt het ook nieuwe kansen. Voor ontwerpers brengt circulair bouwen, naast de ingeburgerde energie-eisen, ook de dynamische levensloop van het gebouw en de milieu-impact van het materiaalgebruik in beeld. Het biedt een opportuniteit voor een bredere, meer integrale en doordachte benadering van het duurzaamheidsdenken.

 

Met dit nieuw Lerend Netwerk brengen Netwerk Architecten Vlaanderen en VUB Architectural Engineering de koplopers in circulair bouwen samen. In 8 sessies gaan we na welke ontwerpkeuzes onze materialenimpact werkelijk verkleinen, en hoe architecten praktische problemen al hebben omgezet in innovatieve oplossingen. We verzamelen goede voorbeelden en initiëren nieuwe samenwerkingen.

 

VOOR WIE

Ben je architect en klinkt bovenstaande jou niet vreemd in de oren? Dan is het Atelier Circulair jou op het lijf geschreven. Je komt terecht in een omgeving waar collega-architecten op een informele sfeer hun beroepskennis uitwisselen.