Innovatie

Nieuwe productcombinatie van Kawneer en Renson stap verder naar kwaliteitsgarantie

29 mei 2019

In het Test & Trainingscentrum van Kawneer in Harderwijk (Nederland) is het RT 72 Reflex raamsysteem van Kawneer in combinatie met het Invisivent Comfort raamverluchtingsrooster van Renson uitgebreid getest door SKG-IKOB. De totaaloplossing van duurzaam raamkozijn én toprooster scoorde bij die officiële en onafhankelijke testen hoog op wind- en waterdichtheid. “Een eerste stap in de goede richting voor een gecombineerde kwaliteitsgarantie,” noemen beide leveranciers het. Deze kwaliteitsgarantie beantwoordt aan de wens van de markt om potentiële lekken van kozijnen in combinatie met ventilatieroosters te verminderen.

Zowel de RT 72 Reflex als de Invisivent Comfort ondergingen afzonderlijk al de nodige testen. Dat ze nu ook als één geheel getest zijn, is uniek en een belangrijke stap voorwaarts. Daarmee is aangetoond dat de combinatie van kozijn én rooster een wind- en waterdicht geheel vormt. Dat voorkomt een water- en/of luchtlek tussen kozijn en raamverluchtingsrooster op de werf, waardoor potentiële faalkosten gereduceerd worden. 

 

Hoge testscore 

De combinatie van beide producten scoorde de klasse E1200 volgens de Europese EN 12208 norm op het vlak van waterdichtheid (waterdicht in gesloten stand tot 1200Pa). Op het vlak van luchtdichtheid behaalde de combinatie de luchtdoorlatendheidsklasse 3 volgens de EN 12207 norm. Het onafhankelijke Nederlandse testinstituut SKG-IKOB, als Notified Body, was bij de tests aanwezig om te controleren of die correct en volgens de norm zijn uitgevoerd. Dat levert een onafhankelijke kwaliteitsgarantie op, die kan worden voorgelegd aan de klanten van beide leveranciers. 

 

Kawneer RT 72 Reflex kozijnsysteem 

De RT 72 Reflex aluminium raamprofielen van Kawneer zijn thermisch onderbroken en uitgevoerd met een speciale, gepatenteerde coating die zorgt voor een verbeterde isolatie. Het esthetische profiel heeft een diepte van slechts 72 mm. Dankzij de slanke raamstijlen kan men zo optimaal profiteren van het binnenvallende daglicht, wat bijdraagt aan een gezonde leef- en woonomgeving. “Het RT 72 Reflex systeem van Kawneer is modulair ontworpen en het Invisivent ventilatierooster van Renson sluit hier naadloos op aan. Samen worden ze als één systeem – net als een ‘gewoon’ raam – gemonteerd, zonder bijkomende werkzaamheden,” aldus Rob Huvers, Business Developer Woningbouw bij Kawneer. 

Invisivent Air & Comfort: nieuwe raamverluchtingen De rechtstreekse toevoer van verse buitenlucht wordt via de Renson Invisivent raamverluchtingen perfect afgestemd op de gecontroleerde afvoer van de vervuilde lucht via de Healthbox 3.0 ventilatie-unit. 

 

De smallere buitenopeningen van deze nieuwe Invisivent raamverluchting maken dat die subtiel geïntegreerd kan worden in het ontwerp van een woning en zorgen ook voor een hoger akoestisch comfort. Maar daar stopt het niet bij, want deze raamverluchtingen zijn nu standaard uitgerust met akoestisch dempend materiaal. De Invisivent Comfort heeft zijn naam trouwens niet gestolen, want dankzij de zelfregelende klep met terugslagwerking – die dwarsventilatie voorkomt – zorgt die ook thermisch voor een hoger comfort.