Rijkswachtkazerne wordt cohousingproject - POLYGOON Architectuur i.s.m. Jouri De Pelecijn architect

Nieuws

dmvA, Polygoon, Compagnie-o en Basil maken kans op Dezeen Award 2019

17 juli 2019

Het toonaangevende designplatform Dezeen heeft de kanshebbers voor de Dezeen Awards 2019 bekendgemaakt. De longlist bevat 267 projecten, gekozen uit maar liefst 4.500 inzendingen uit 87 landen. Met deze awards bekroont Dezeen de knapste architectuur- en desingprojecten van dit moment. Ook enkele Belgische (interieur)architecten en projecten maken kans op een trofee.

Dezeen Awards 2019 architecture longlist

 

Binnen de subcategorie ‘Urban house’ zien we o.a. House TP in Mechelen van dmvA Architecten opduiken. Datzelfde bureau is met Site Apostolinnen in Mechelen ook genomineerd binnen de subcategorie ‘Housing project’.

 

Basil Architecture heeft met House AWVP (Brugge) een nominatie op zak in de subcategorie ‘Residential rebirth project’. Ze krijgen concurrentie van o.a. Polygoon Architectuur (i.s.m. Jouri De Pelecijn architect) met het project ‘Living Apart Together: Co-housing in a Former Police Station’ in Antwerpen, en van TC Plus met G-Lab in Brugge.

 

Ook in de subcategorie 'Cutural building' vallen enkele Belgische projecten op, zoals de Topsportschool in Antwerpen van Compagnie-o en Utopia Bibliotheek in Aalst van het Nederlandse KAAN Architecten.

 

Last but not least: in de subcategorie ‘Small building’ is het Safety Pavilion van Compagnie-o in Knokke een meer dan terechte genomineerde.

House TP in Mechelen - © dmvA Architecten

G-LAB in Brugge - TC Plus - © Luc Roymans

Safety Pavilion - Compagnie-o - © Tim Van de Velde

Dezeen Awards 2019 studio longlist

 

Dezeen bekroont niet alleen projecten, maar ook veelbelovende én gevestigde bureaus. Zo maakt De Baes Associates uit Brussel kans op de trofee van ‘Emerging architect of the year’. TC Plus, dat ook met enkele projecten genomineerd is, dingt mee voor de titel van 'Interior designer of the year'.

 

De jury zal in oktober de winnaar van iedere categorie bekendmaken.