openhuizendag

Mijn Thuis Op Maat = Beleef Architectuur (29 september)

21 augustus 2019

Bouwen en verbouwen in tijden van betonstop/bouwshift? Zeer zeker, maar dan wel doordacht en toekomstgericht. Dat het kan, tonen we je graag op zondag 29 september tijdens de tweede editie van de openhuizendag Mijn Thuis Op Maat. Die namiddag zwaaien maar liefst 110 (interieur)architecten samen met de bewoners de deuren open van hun creaties voor iedereen met (ver)bouwplannen. Ontdek “in real life” hoe anderen hun thuis op maat hebben vormgegeven in de stad, de dorpskern of de weg ernaartoe. Kortom: Beleef Architectuur.

Project: UR architects - Foto: Wouter Van Vooren

Middenin staan

Tijdens Mijn Thuis Op Maat ontdek je als toekomstige (ver)bouwer wat (interieur)architecten allemaal in hun mars hebben, en dat is niet min. Als organisator zijn we dan ook trots op onze deelnemerslijst, die bol staat van de kwaliteit en creativiteit. Het kan best zijn dat je na het virtueel bezoeken van de deelnemende projecten op www.mijnthuisopmaat.be last krijgt van keuzestress. Want het klopt, architectuur moet je beleven en dat doe je best door er middenin te staan.

 

Neem de tijd

Vandaag vliegen de inspiratie en informatie ons langs de digitale weg om de oren. Het kan allemaal niet snel genoeg gaan. We geven je alvast deze tip mee: ga bij het (ver)bouwen niet over één nacht ijs. Neem nu de zoektocht naar jouw droomplek om te wonen. De keuze voor die plek hoeft niet definitief te zijn, maar waarom zou je niet de tijd nemen en voldoende afwegen wat voor jou vandaag én later van belang is? Voor een geslaagd project geldt hetzelfde: neem voldoende tijd om ideeën te laten rijpen en blijf dat doen doorheen het volledige (ver)bouwverhaal, van ontwerp tot de uitvoering.

 

Met deze openhuizennamiddag zetten we je als toekomstig (ver)bouwer graag op weg bij de keuze van jouw (interieur)architect. Op elke locatie ontdek je als bezoeker het architectuurverhaal van naaldje tot draadje uit eerste hand van de bewoners en de (interieur)architect van het project.

Praktisch

Datum: zondag 29 september 2019, van 13u tot 18u

Locatie: 110 locaties gespreid over Vlaanderen

Een overzicht van de deelnemende projecten vind je terug op www.mijnthuisopmaat.be.

De bezoeken zijn gratis, mits registratie op de website.

Initiatief: Zoekeenarchitect.be en Netwerk Architecten Vlaanderen vzw

Project: Tim Peeters