event

De beste tablet voor architecten (2019)

16 september 2019

Op zoek naar een tablet die het werken op de werf gemakkelijker maakt? Het aanbod is ongelooflijk groot en vaak zien we door de bomen het bos niet meer. Maar we hebben goed nieuws: er is beterschap op komst. Ben je architect, dan is dit artikel speciaal voor jou. Ons doel is om je te helpen een tablet te kiezen die echt voldoet aan jouw behoeftes. We hebben samen met onze partner Archisnapper onderzoek gevoerd om onze top-3 tablets voor architecten voor te stellen. De criteria zijn gebaseerd op feedback van ArchiSnapper-gebruikers.

Schetsen met Morpholio Trace Pro op de iPad. Zie ook ons artikel: De Beste Apps voor Architecten

Dit artikel verscheen origineel op de ArchiSnapper blog en werd geschreven door Jeroen De Paepe, oprichter van ArchiSnapper.

Geen zin om het hele artikel te lezen?

Hier zijn onze top-3 tablets voor architecten

  • Beste Budget tablet: Samsung Galaxy Tab A
  • Beste Kwalitatieve Tablet: iPad Pro 11-inch
  • Beste Kleine Tablet: iPad 9.7-inch

 

We selecteerden ook enkele interessante alternatieven voor deze tablets. Ontdek ze op de Archisnapper-blog.

Beste Budgettablet – Samsung Galaxy Tab A met S Pen

De levensduur van de batterij heeft nog steeds een voorsprong vergeleken met gelijkaardige toestellen en blijft gemakkelijk opgeladen gedurende 12 tot 15 uur, wat een enorm voordeel is voor gebruik op de werf en op de baan. Andere voordelen zijn een zeer degelijk schermkwaliteit en camera met flits.

 

Een belangrijk nadeel  is dat het scherm moeilijk leesbaar kan zijn in fel zonlicht. Dus, als je echt veel buiten met je tablet zal werken, dan zou je beter een tablet kopen met een zogenaamd AMOLED scherm, die zonlicht beter opvangt. Als je gewoon bent aan Android en echt de best mogelijke prijs wilt, dan blijft de Samsung Galaxy Tab A onze nummer 1 aanbeveling voor jou.

 

Schermgrootte: 10.1-inch of zo’n 27 cm.
Verbinding: Enkel Wi-Fi of Wi-Fi en 4G.
Besturingssysteem: Android.
Opslagruimte: 16 GB of 32 GB.
Snelheid: 2 GB of 3 GB.
Batterijduur: 12 tot 15 uur.
Toetsenbord: De Fintie Keyboard case is een goede optie voor dit toestel.
Stylus: De S Pen wordt vaak samen gekocht met dit model, zie hier combinatie.
Beschermingshoes: The MoKo Rugged cover is beschikbaar voor het 10.1-inch model. The Otterbox case is enkel beschikbaar voor het kleinere 9.7-inch model.

Beste kwalitatieve tablet – iPad Pro 2018 11-inch

De iPad Pro 11-inch is compatibel met de nieuwe tweede generatie van Apple Pencil. Als je vaak een stylus gebruikt – om te tekenen en schetsen – dan zullen de nieuwe  updates van de Apple Pencil je interesseren. Het is technisch geavanceerder, wat betekent dat het nog meer drukgevoelig is en reageert in absolute overeenstemming met jouw handbewegingen.

 

Daarenboven, heeft de nieuwe iPad Pro een USB plug – wat de oudere versies niet hadden. Dat kan handig zijn als je graag bestanden op de ouderwetse manier overzet.

 

Iets waar Apple nog aan moet werken,  is om een echt competitieve batterijduur te creëren. Hoewel, met een batterijduur van tien uur, zou je perfect een hele dag probleemloos moeten kunnen werken.

 

Schermgrootte: 11-inch of 12.9-inch (28 cm of 33 cm).
Verbinding: Enkel Wi-Fi of Wi-Fi en 4G.
Besturingssysteem: iOS.
Opslagruimte: 64 GB, 256 GB, 512 GB of 1 Tb.
Snelheid: 4 GB of 6 GB RAM.
Batterijduur: Tot 10 uur.
Toetsenbord: Apple’s Smart Keyboard Folio zal je rond de $ 179 kosten, afhankelijk van het model. Als je niet te veel wil uitgeven aan accessoires, dan bevelen we je de Soke iPad Pro Case met pennenhouder aan.
Stylus: Als je heel wat tekeningen wil maken op je tablet, dan is de Apple Pencil de beste optie voor je. Let erop dat de iPad Pro 2018 enkel werkt met de versie van de tweede generatie. Anderzijds, is de Wacom Bamboo Sketch een van de beste op de markt.
Beschermingshoes: Overweeg ook de ZUGU Muse Case, voor een grootte van 11-inch. Het beschermt je toestel tegen een val van wel 1,5 meter en bevat een houder voor de Apple Pencil.

Beste Kleine Tablet – iPad 9.7-inch 2018

Nadelen? Tien uur batterijduur en 2 GB RAM zouden meer dan genoeg moeten zijn, maar het is niet spectaculair in vergelijking met de concurrentie. Ook zijn de prijzen van de accessoires doorgaans nogal duur (een tweede generatie Apple Pencil kost 129 USD hoewel de iPad ook met andere pennen zal werken) en je kan de opslagruimte achteraf niet uitbreiden.

 

Schermgrootte: 9.7-inch (rond de 24,6 cm).
Verbinding: Enkel Wi-Fi of Wi-Fi en 4G. 
Besturingssysteem: iOS.
Opslagruimte: 32 GB of 128 GB.
Snelheid: 2 GB RAM.
Batterijduur: Tot 10 uur.
Toetsenbord: We bevelen de superlichte, aluminium Brydge Keyboard aan of de ZAGG Rugged Messenger. Deze laatste is gemaakt om jouw iPad te beschermen en gaat tot 2 jaar mee met een keer op te laden.
Stylus: Voor een superieure tekenervaring, kies dan voor de duurdere Apple Pencil tweede generatie of Wacom Bamboo Sketch. Als goede budgettaire optie bevelen we de Hahakee iPad Stylus aan.
Beschermingshoes: Een hele sterke, waterbestendige optie is de Pelican Voyager iPad Case.

Conclusie

 

We hopen dat deze beoordeling je helpt een tablet uit te kiezen waarmee je tevreden bent omdat het echt aan jouw behoeftes voldoet, op en buiten de werf. Maar we raden je aan om zeker  je tijd te nemen om na te denken en te bekijken waarvoor je de tablet wil gebruiken. Schrijf hiervoor jouw belangrijkste vereisten op. Alleen zo kan je de perfecte tablet vinden, die uiteindelijk jouw productiviteit zal verhogen en extra tijd zal creëren voor de belangrijkere zaken.

 

Om af te sluiten en je een mooi overzicht te geven van onze aanbevelingen (waaronder de criteria die we zeer belangrijk vinden), krijg je hieronder een tabel die je gemakkelijk kan downloaden en uitprinten om je verder te helpen in je onderzoek.

Benieuwd hoe we de tablets getest hebben en wat de belangrijkste criteria waren? Lees hier de volledige blog-post op de Archisnapper-blog.