oproep

Ontwerpwedstrijd U Design for real people daagt studenten uit

INTER • 18 oktober 2019

Ontwerp voor echte mensen en pas de principes van Universal Design toe. Dat is de opdracht in de wedstrijd U Design for real people voor studenten aan de Vlaamse ontwerpopleidingen architectuur, interieurarchitectuur en productdesign.

g2architecten (Foto Christophe Van Couteren)

In een Facebook-challenge en tijdens vier ateliers vergroten ze dit academiejaar hun kennis over Universal Design en gaan ze in overleg met experten en mensen met een handicap.

 

In juli 2020 dienen ze hun wedstrijdontwerp in. In september 2020 beslist een internationale jury wie er met de hoofdprijs gaat lopen: een studiereis naar Lissabon.

 

Ben jij docent aan een ontwerpopleiding? Overtuig je studenten om deel te nemen aan onze ontwerpwedstrijd U Design for real people. Docenten die zich engageren in de wedstrijdopdracht belonen we met een masterclass of summerschool Universal Design.

 

Alle informatie over de wedstrijd vind je terug op www.udesign.world

 

Volg de wedstrijd op sociale media:

De ontwerpwedstrijd U Design for real people wordt georganiseerd door Inter, het Vlaams expertisecentrum toegankelijkheid en Universal Design samen met het Agentschap Binnenlands bestuur, team Gelijke kansen. 

De friendly and inclusive spaces award beloont ontwerpers van inclusieve projecten

De Friendly and Inclusive Spaces Awards gaan naar architecten die vriendelijke, inclusieve en toegankelijke gebouwen en openbare ruimtes creëren en zo een voorbeeld vormen voor anderen.

 

De ingezonden ontwerpen moeten aantonen dat ze beantwoorden aan de hoogste standaard van  inclusief ontwerpen. En dat de gerealiseerde projecten bijdragen aan de levenskwaliteit van iedereen die ze gebruikt.

 

Categorieën waar je jouw project kan indienen:

  1. Nieuwe gebouwen
  2. Gerenoveerde bestaande gebouwen, waaronder historische gebouwen
  3. Publiek domein
  4. Onderzoek
     

Wedstrijdvoorwaarden en timing
Dien je ontwerp in

 

De Friendly and Inclusive Spaces Awards is een initiatief van de Union of International Architects (UIA), werkgroep Architecture for All. Inter maakt deel uit van deze werkgroep.