Innovatie

Daikin Altherma 3 H HT, dé nieuwigheid op Install Day

13 november 2019

Daikin lanceert de Daikin Altherma 3 H HT, zijn nieuwste hoge temperatuur lucht/water warmtepomp voor verwarming, koeling en sanitair warm water. Met zijn A+++ energielabel is het één van de meest economische verwarmingssystemen en ideaal om een traditionele ketel te vervangen.

De Daikin Altherma 3 H HT is geschikt voor zowel nieuwbouw als renovatieprojecten. Dankzij een revolutionaire technologie in de compressor is het mogelijk om watertemperaturen tot 70°C te produceren, zelfs bij -15°C.

 

Eenvoudige en ruimtebesparende installatie

 

Het toestel kan ingezet worden voor zowel lage als hoge temperatuur afgiftesystemen. In renovatieprojecten hoeven de bestaande radiatoren en verwarmingsbuizen niet vervangen te worden. En dankzij het compacte design, het vloermodel heeft een grondoppervlakte van minder dan 0,36 m², is slecht een minimale installatieruimte nodig.

 

Een uniek buitenunit: energiezuinig, fluisterstil en awardwinnend

 

De buitenunit EPRA is een compleet nieuwe ontwikkeling met een dubbele gas- en vloeistofinjectie en één lage snelheid ventilator. Met deze technologie behoudt men de capaciteit bij zeer lage buitentemperaturen.  Het toestel beschikt dan ook over het energielabel A+++ voor verwarmen.

Door gebruik te maken van slechts één grotere ventilator, de nieuwe omkasting en de extra akoestische isolatie produceert de units in standaard modus een geluidsdruk van slechts 38 dBA op drie meter, in fluisterstille modus is dit nog zelfs maar 35 dBA. 

Alle buitentoestellen zijn verder ook uitgerust met een bodemplaat met trillingsdemping. De onderliggende plaat voorkomt dat de condens die in de winter neerdaalt gaat bevriezen. De Daikin Altherma 3 H HT buitenunit kan gecombineerd worden met drie verschillende binnenunits: het vloermodel met geïntegreerde boiler van 180 of 230 liter, het wandmodel of ECH²O-model. Het toestel is beschikbaar in drie capaciteiten: 14, 16 en 18 kW en in monofasige of driefasige uitvoering.

 

De Daikin Altherma 3 H HT is de eerste Daikin buitenunit met een opvallend ontwerp. Het zwarte rooster beslaat de hele voorzijde, waardoor de ventilator onzichtbaar is. De matgrijze behuizing reflecteert de kleur van de achterliggende wand voor een optimale discretie. Deze unit kreeg de IF en reddot design award 2019.

De Daikin Altherma 3 H Hoge Temperatuur lucht/water warmtepomp in een notendop:

Superieure prestaties, gebruik van hernieuwbare energie, een ongeëvenaard design en optimaal akoestisch comfort. Dit is wat de Daikin Altherma 3 H HT tot de essentie van de warmtepomp maakt.

  • Watertemperaturen tot 70°C, zelfs bij -15°C. 
  • Eenvoudige vervanging van bestaande ketel zonder verwarmingsbuizen te vervangen 
  • Combineerbaar met hoge temperatuur radiatoren 
  • Laag energieverbruik: A+++ energielabel voor verwarmen  
  • ·Beschikbaar in drie capaciteiten: 14, 16 en 18 kW en in monofasige of driefasige uitvoering 
  • Versies ‘enkel verwarmen’ of ‘verwarmen en koelen’ 
  • Geluidsdruk van slechts 38 dBA in standaard modus en 35 dBA in ‘laag geluidsstand’ 
  • Keuze uit wandmodel of geïntegreerd model met boiler (180 of 230 liter) 
  • Bestuurbaar vanop afstand via Smartphone Daikin Controller 
  • Winnaar IF en reddot Design Award 2019