Innovatie

ACO toont nieuwe producten op Belgian Roof Day

18 november 2019

Tijdens Belgian Roof Day legt ACO de klemtoon op nieuwe afwateringssystemen voor vlakke daken en dakterrassen. ACO toont aan dat afwatering niet enkel efficiënt dient te gebeuren, maar dat dit ook brandveilig én esthetisch kan zijn.

Met Roofpoint vlakdakafvoer en Profiline terras- en gevelafwatering komt ACO naar buiten met producten die een antwoord bieden op de toenemende verstedelijking. Bebouwbare oppervlakte wordt schaarser, we moeten de hoogte in. Het dak wordt meer of anders benut. Tegenwoordig krijgt deze ruimte een multifunctionele waarde, het fungeert vaak als parkeerplaats of daktuin. Uiteraard is afwatering hier belangrijk, want waar ga je met het regen- of smeltwater naartoe?

 

Nieuwe producten in de kijker

Roofpoint vlakdakafvoer is een gietijzeren afvoerput voor alle soorten vlakke daken, voornamelijk met een industrieel karakter. Het biedt een hoge brandveiligheid dankzij de ingebouwde brandbeveiligingskit. Andere brandbeveiligingsmaatregelen hiervoor zijn niet nodig.

 

Profiline is het lijnafwateringssysteem dat zorgt voor een snelle waterafvoer van gevels, dakterrassen, daktuinen en groendaken. Deze geperforeerde afvoergoot is beschikbaar in inox of galva. Dankzij de keuze uit verschillende roosters kan de goot esthetisch worden afgewerkt. In de huidige trend loopt de binnenvloer naadloos over naar buiten. Ook voor een dakterras wil men geen niveauverschillen in de weg. Profiline biedt de oplossing om drempelluw te wonen en is bovendien berijdbaar met een rolstoel.

Belgian Roof Day is een vakbeurs voor de dakensector en vindt plaats op vrijdag 29 november in Brussels Kart Expo. De toegang is gratis.

 

Kom langs en ontdek de nieuwe ACO-producten op stand 50 in hal 1.