Nieuws

Nieuwe Vlaamse Bouwmeester gezocht

19 november 2019

Het mandaat van huidig Bouwmeester Leo Van Broeck loopt op 30 juni 2020 af. Daarom zal de Vlaamse regering binnenkort de procedure voor de aanstelling van een nieuwe Vlaamse Bouwmeester opstarten, zodat de continuïteit van de werking verzekerd wordt. Dat meldt Bouwkroniek.

Het mandaat van huidig Bouwmeester Leo Van Broeck loopt op 30 juni 2020 af. Foto: Hatim Kaghat

In zijn beleidsnota verklaart minister-president Jan Jambon dat het duidelijk is dat de werking van het bouwmeesterschap, gestart in 1999, mee aan de basis ligt van de kwaliteitssprong die de architectuur in Vlaanderen de jongste jaren maakte. Ook het publiek opdrachtgeverschap doet het goed. 

 

Het bevorderen van de architectuurkwaliteit van de gebouwde omgeving, onder meer via de ondersteuning en begeleiding van publieke bouwheren, is en blijft de kerntaak van de Vlaamse Bouwmeester.

 

“Diverse realisaties in publieke opdracht genieten ruime erkenning in binnen- én buitenland via gerenommeerde tijdschriften en internationale architectuurbiënnales. Overheden, zowel op Vlaams als op lokaal niveau zijn zich bewust van hun voorbeeldrol en stellen als opdrachtgevers van ambitieuze projecten hoge kwaliteitseisen. Zij gaan tevens zorgzaam en doordacht om met het overgeleverde patrimonium”, aldus de minister-president.

 

Jan Jambon laat ook nog weten dat het Vlaams Bouwoverlegcomité (VBOC), het jaarlijkse overleg tussen de bouwsector en de Vlaamse regering, wordt voortgezet. Waar nodig worden bouwgerelateerde problemen of kansen met een belangrijke impact die (nog) niet binnen één van de sectorale beleidsdomeinen opgenomen worden door de administratie gecoördineerd.