Innovatie

Nieuwe wind binnen Duco’s ventilatie- en zonweringgamma richting Polyclose

20 november 2019

Innoveren is vooruitgaan, stilstaan is achteruitgaan. Een nieuwe editie van Polyclose in januari 2020 betekent een heel resem noviteiten bij ventilatie- en zonweringspecialist Duco. De fabrikant zal menig bezoeker weten te inspireren op de vakbeurs voor raam-, deur-, zonwering-, gevel en toegangstechniek. Van het nieuwste elektronisch gestuurde ventilatierooster, over CO2-gestuurde ventilatie én doekzonwering in één, tot structurele zonwering met ledverlichting: op Duco’s stand in hal 1 zullen alle pasklare antwoorden terug te vinden zijn om jouw binnenklimaat te optimaliseren en oververhitting tegen te gaan.

TronicVent

Nieuwste generatie ventilatieroosters

“We trekken richting Polyclose met een nieuwe generatie ventilatieroosters en zonweringinnovaties”, getuigt marketingmanager Hendrik Dejonghe. “Te beginnen met het gloednieuwe volautomatisch gestuurde toevoerrooster TronicVent. In combinatie met de ventilatieboxen DucoBox Silent Connect of DucoBox Focus is een update van het DucoTronic System geboren, wat met een reductiefactor tot 0,35 kan tellen als E-peilverlagende ventilatieoplossing binnen systeem C.”

 

Buitenzonwering in al z’n facetten

“Ook voor wat betreft buitenzonwering heeft Duco heel wat in petto”, gaat Dejonghe verder. “Zo beantwoordt Duco’s doekzonwering niet alleen aan de thermische, maar ook aan alle esthetische verwachtingen.” Voor de gevels met grote glaspartijen in ons straatbeeld biedt de DucoScreen Front 150 in stormvaste FIX-uitvoering met een hoogte- en breedtemaat van zes meter soelaas. “Zeker als je weet dat een degelijk zonweringsysteem zorgt voor een daling van de gemiddelde temperatuur
binnenshuis tot 12 %.”

 

De DucoScreen Front 150, met of zonder uitvalarm (CAP), kan door de smalle zijgeleiders volledig onzichtbaar weggewerkt worden. Voor wie een 2-in-1 oplossing verkiest, namelijk zonwering in combinatie met natuurlijke ventilatie, kan kiezen voor de manueel bedienbare DucoTwin 120 en de elektronisch aanstuurbare TronicTwin. Deze ventilatieroosters met screen bevinden zich al even in het aanbod, maar ondergingen een esthetische update en zijn bovendien akoestisch geoptimaliseerd met hoogwaardig dempingsmateriaal.”

DucoSun Cubic Design

“Ook wie een architecturale oplossing zoekt, is bij onze stand aan het juiste adres”, verkondigt de marketingmanager. “Zo zal de buitenzonwering met ledverlichting DucoSun Cubic Design ongetwijfeld de eyecatcher vormen.” In het aluminium profiel met uniek gevormde lamellen zijn ledstrips geïntegreerd, die zorgen voor een ware designlook. Daarenboven zal het publiek het DucoSlide-gamma kunnen bewonderen. Zo is er het zonweringsysteem DucoSlide XXL met robuust LuxFrame-kaderprofiel van 45 x 130 mm, die hoogtes tot 6 m aankan. Daarnaast is de zonwering met verticale lamellen DucoSlide Wood Vertical nieuw binnen het aanbod. De houten lamellen zorgen ervoor dat het aluminium kader niet zichtbaar is bezorgen de gevel een strak design.

 

Intensief ventileren tegen oververhitting

Dejonghe: “We kunnen er niet onderuit. Door de actuele bouwprocessen met doorgedreven isolatie bij woning- en utiliteitsbouw is oververhitting een steeds groter wordend probleem. Hierdoor is het niet langer de vraag hoe je een woning moet verwarmen, maar wel hoe je oververhitting voorkomt en je woning dus koel houdt.” Naast Duco’s natuurlijke toevoer, ventilatie, textielzonwering en architecturale zonwering vormt ook intensieve ventilatie hierop een klaar en duidelijk antwoord. Meer bepaald de DucoGrille NightVent zorgt voor intensieve en energiezuinige (nacht)ventilatie.

Gratis naar Polyclose

Krijg gratis toegang tot de beurs: voer PE10116692 in op deze landingspagina tijdens je bezoek aan Polyclose even halt bij Duco (stand 1541).