Nieuws

Dag van de Ondernemer: 5 vragen aan Architecten Vande Kerckhove

21 november 2019

Op vrijdag 22 november 2019 is het de Dag van de Ondernemer. Dé gelegenheid om jullie te bedanken voor jullie lef, enthousiasme en creativiteit. Daarom trekt ons team een dag lang door heel Vlaanderen om architecten te bezoeken en ideeën uit te wisselen. Andie Decock, Benedikt Vandekerkhove, Frederik Tomme (vennoten van Architecten Vande Kerckhove) delen alvast hun ervaringen met jullie…

De 3 vennoten: Andie Decock – Benedikt Vandekerkhove – Frederik Tomme

Wat motiveert jullie om er elke dag voor te gaan?

Andie, Benedikt en Frederik: "Nieuwsgierigheid naar de dag, de evolutie van de projecten kunnen volgen, de geboorte kunnen meemaken van een idee vanuit de chaos, de evolutie van een project kunnen volgen, de wil om onze klanten te kunnen bijstaan, om dagelijks een klein deeltje van het project AVDK te kunnen realiseren, de zegen om te kunnen samenwerken met een goed team, de wil om overzicht te behouden en ideeën zuiver te zetten. De mogelijkheid om out of the box te kunnen denken."

 

Als jullie 1 tip mogen geven aan beginnende architecten-ondernemers, welke dan?

"Onze beste tip is om het nodige lef en durf te tonen om te realiseren wat je voor ogen hebt. Durf samen te werken, durf personeel aan te werven. Vanuit een samenwerking ontstaan zaken waar je alleen nooit op zou komen. Durf te volharden. Anderzijds, er ook zijn voor je personeel. We merken dat het soms te gemakkelijk is jezelf te verliezen in de dagelijkse beslommeringen. Voorzie daarom de tijd om je personeel voldoende aan te sturen en te motiveren."

 

Het belangrijkste moment van de dag is…

"Een moment van inspiratie, van schoonheid, van inzicht, een moment van rust in de dagelijkse beslommeringen. Een moment van verrassing, een medewerker die verrassend uit de hoek kan komen."

 

Wat is uw grootste fout waarvan jullie blij zijn dat jullie die gemaakt hebben?

"Een carrière is doorspekt met fouten, klein of groot. Op het moment zelf maak je ze liever niet, achteraf kan je ze relativeren. Zo bouw je ervaring op en kan je er steeds terug vallen om bepaalde zaken te beslissen. Niettemin, het is voor ons zaak om voldoende fris en alert te blijven en ook niet te verstarren door ervaring. We laten ons graag omringen door mensen die zich ook kritisch opstellen en de zaken ook steeds weer in vraag kunnen stellen. Proactief zijn en kritisch zijn is een belangrijke eigenschap. We leggen onszelf op om steeds weer op te proberen out-of-the-box te denken."

 

Wat wensen jullie jullie collega’s vandaag toe op de Dag van de Ondernemer?

"Ondanks alle verantwoordelijkheden en beslommeringen die ons beroep met zich meebrengt, draag het positieve uit, probeer niet te cynisch of negatief te doen. Probeer steeds weer het aangename, het mooie te zoeken en laat je inspireren. Wees ook genereus. We hebben een mooi beroep waarbij je je genereus kan opstellen naar je klanten en evengoed naar de maatschappij."