dag van de ondernemer

Bedankt, architecten-ondernemers, voor jullie passie, visie en lef!

22 november 2019

Op deze Dag van de Ondernemer willen we jullie bedanken voor jullie rol als architect én ondernemer. Onze klanten en de gebruikers van onze ontwerpen erkennen ons in de eerste plaats voor onze creativiteit. Maar daar bovenop is een gezond ondernemerschap onmisbaar om onze rol te kunnen blijven opnemen. Dat aspect blijft vaak onderbelicht.

Architecten creëren niet alleen knappe gebouwen, maar leggen ook voortdurend verbindingen tussen mensen en zaken. We willen dan ook graag onze appreciatie laten blijken voor uw volharding om dit te blijven waarmaken en voor de enorme waarde die u aan onze samenleving schenkt.

 

Daarom trekt het NAV-team een dag lang door heel Vlaanderen om architecten te bezoeken en ideeën uit te wisselen. We stelden hen ook telkens vijf vragen. Ontdek hieronder hun antwoorden.

 

5 vragen aan ...

 

"Durf samen te werken. Vanuit een samenwerking ontstaan zaken waar je alleen nooit op zou komen."

5 vragen aan Architecten Vande Kerckhove

 

"Go for it en wees dankbaar voor de kansen die je krijgt, want ook in kleine uitdagingen kunnen onverwachts mooie kansen zitten."

5 vragen aan 2PK architecten

 

"Ik hou van de verschillen in schaal in onze job: we denken na over de greep van een keukenkast maar ook over de stedenbouwkundige impact van een ingreep."

5 vragen aan architect Bas Wauman

 

"De stap naar zelfstandigheid ligt er niet altijd in om je eigen bureau op te moeten starten. Het kan ook liggen in het samenwerken met anderen."

5 vragen aan architect Peter Van Impe

 

"Beginnende architecten-ondernemers zijn cruciaal voor de toekomst. Daarom is het belangrijk dat ze een visie hebben die architecturaal boeiend en fundamenteel is."

5 vragen aan architect Danny Windmolders

 

On the road ...

Op bezoek bij MAN architecten (Bas Wauman)

Op bezoek bij Architecten Vande Kerckhove

Op bezoek bij 2PK architecten