Nieuws

Safari Studios van Goose (Vandenborre Architecten) wint architectuurwedstrijd 'Kortrijk Heritage'

20 januari 2020

Kortrijk Heritage, een stichting die voor meer architecturale kwaliteit in Kortrijk strijdt, heeft samen met de stad voor de derde keer een wedstrijd architectuur georganiseerd. Een jury onder leiding van architect David Van Severen koos onlangs de winnaar: het creatief droomhuis Safari Studios van Goose. Dat meldt HLN.be.

Safari Studios - Goose - Architect Steven Vandenborre

Architect Steven Vandenborre bouwde de oude opslagplaats in de Magdalenastraat tot drie muziekstudio’s en een polyvalente ruimte voor allerlei evenementen om. Het brengt nieuwe energie in het pand, zonder het karakter en de geschiedenis van het gebouw te schaden. Het gebouw was vroeger een douanecentrum, chocoladefabriek, autogarage en uiteindelijk een opslagruimte.

 

Het gebouw speelt op een knappe manier in op het niveauverschil van de site. Terwijl er een heel sterke compositie in de voorgevel zit. Die een intense relatie met de er naastgelegen spoorwegbrug aangaat. Om een interactie met de omgeving in de Magdalenastraat te laten ontstaan, kwam er vooraan op het gelijkvloers een groot schuifraam. Het interieur werd tot in de details en met veel respect gerestaureerd.