Innovatie

Nieuwe mogelijkheden voor na-installatie doekzonwering met minimale impact

20 januari 2020

Vanaf januari 2020 is de nieuwe Fixscreen Minimal voorbouwscreen beschikbaar voor België. Met deze gepatenteerde update van de bestaande Fixscreen doekzonwering legt Renson de lat nog een stuk hoger op het vlak van design voor subtiele na-installatie. Hiermee komt er een antwoord op de stijgende vraag naar na-installatie van doekzonwering bij recente nieuwbouwwoningen en renovaties met ‘minimal windows’ waar inbouw van doekkasten en zijgeleiders ‘achter slag’ in de gevel niet meer mogelijk is.

Een compactere doekkast (Small: H 100 x D 90 mm / Medium: H 120 x D 110 mm) voor oppervlaktes tot 18 m² zorgt samen met een kleinere onderlat (35 mm hoog) met onzichtbare lasnaad en zijgeleiders van amper 20 mm breed voor een minimale impact op de gevel. Ook de superstrakke afwerking (waarbij op de zijgeleiders geen enkele schroef te zien is, de voetplaatjes en binnengeleider van de zijgeleiders uit aluminium vervaardigd zijn én gelakt zijn in hetzelfde kleur als die zijgeleiders) zorgen ervoor dat doekzonwering voortaan zelfs bij na-installatie amper nog opvalt. De voetplaatjes zijn voortaan ook verkrijgbaar naar keuze onder een hoek van 0 of 5° voor een perfecte aansluiting op de raamdorpel. De windbestendigheid tot 130 km/u en 7 jaar garantie op de Fixscreen-technologie blijven als vanouds ook op de Fixscreen Minimal van tel.

 

Montagegemak voorop dankzij deze nieuwigheden:

  • Achteraan is de doekkast nieuw vormgegeven om op een apart haakprofiel te kunnen ophangen. Zo kan de doekkast voortaan apart gemonteerd worden en hoeft die (tot 3,5 m) niet extra geborgd te worden. Een opvulprofiel zorgt voor de strakke afwerking van doekkasten van vrijstaande screens.
  • Een losse montagestift zorgt voor de perfecte uitlijning van de kast en de zijgeleiders én voor de borging van de kast.
  • Bij de Fixscreen Minimal is het mogelijk om de onderlat los mee te bestellen. In dat geval kan je die simpelweg ter plaatse op het doek vastklikken. Dat maakt een beduidend verschil in gewicht en tijd bij (de)montage van grote screens.
  • Ten slotte kreeg ook de bestaande Connect&Go technologie een update met een nog robuuster en gebruiksvriendelijker resultaat als ooit tevoren.
Nuttige links