Innovatie

Innovaties voor een gezond binnenklimaat richting Batibouw 2020

28 januari 2020

Wil je afrekenen met je oververhitte woning in de zomer? En jouw binnenklimaat optimaliseren? Dat is noodzakelijk. Een compact balansventilatietoestel, een elektronisch gestuurd ventilatierooster, een ventilatiewarmtepomp als eerste stap naar verduurzaming. Dat zijn maar enkele van Duco’s nieuwigheden binnen het zonwering- en ventilatiegamma richting Batibouw 2020 (Paleis 12).

TronicVent

Ventileren zonder zorgen met nieuw ventilatierooster

Omdat we zo goed isoleren en luchtdicht bouwen is een ventilatiesysteem verplicht bij nieuwbouw en ingrijpende renovaties. Marketingmanager Hendrik Dejonghe: “Als bewoner wil je je zo weinig mogelijk van je ventilatiesysteem aantrekken. Het nieuwe ventilatierooster TronicVent pikt hierop in. Door de slimme vraagsturing op basis van CO2 gaat het toevoerrooster automatisch open en dicht. Ventileren gebeurt enkel waar en wanneer nodig en bovendien volledig geruisloos.” Naast toevoer is er ook afvoer om vochtige en/of vervuilde lucht af te voeren. In combinatie met de ventilatieboxen DucoBox Silent Connect of DucoBox Focus is een update van het DucoTronic System binnen systeem C geboren. En die zorgt voor de laagste reductiefactor (0,35) bij nieuwbouw.

 

Klaar voor de toekomst met slimme ventilatiewarmtepomp

Een nieuw toekomstgericht concept als eerste stap naar verduurzaming? Verwarmen en ventileren in één systeem? Met maximaal comfort? Met de DucoBox Eco Hybride binnen systeem C ben je klaar voor de toekomst! Met de ventilatiewarmtepomp bereik je een perfecte luchtkwaliteit. Onderscheidend is de 2-zonesturing. Door de dag- en nachtzone via een systeem van geïntegreerde regelkleppen aan te sturen, is een optimaal energetisch rendement een feit. Bovendien verhoogt de dag- en nachtregeling het akoestisch comfort aanzienlijk.

 

Voor wie z’n woonst stap voor stap groener wil maken, is het hybride concept met een CV-ketel en een boilervat naar keuze ideaal. Vaak is het vermogen van de warmtepomp te beperkt om tegemoet te komen aan de warmtevraag, bijvoorbeeld wanneer er veel volk in huis is. Op dat moment heeft de warmtepomp assistentie nodig. Wist je dat je hierdoor de gasvraag van je woning sterk verlaagt? Dat resulteert in een energiebesparing tot 60 % op het gasverbruik.

DucoBox Energy Comfort

Compacte balansventilatie voor appartementen en seriematige woningbouw

Wist je dat de DucoBox Energy Premium er een klein broertje heeft bij gekregen? De DucoBox Energy Comfort. En klein, dat mag je letterlijk nemen. Het gaat om een compacte en lichte variant als uitbreiding binnen systeem D. Met een capaciteit tot 325 m³/h vormt dit nieuwe balansventilatietoestel met warmteterugwinning dé oplossing voor appartementen en seriematige woningbouw. De vraagsturing van de DucoBox Energy Comfort resulteert in een intelligente én energiezuinige werking. Een gunstige energiefactuur verzekerd!

 

De warmtewisselaar zorgt ervoor dat de warme afvoerlucht de koude aanvoerlucht opwarmt. Anders gezegd: met de DucoBox Energy Comfort benut je al de aanwezige warmte zo goed mogelijk. Op die manier garandeert dit ventilatiesysteem D een behoorlijke besparing op de verwarmingskosten. En dat heeft dan weer een positief effect op het E-peil. Bovendien weegt dit lichtgewicht slechts 21 kg. En is zo makkelijk te monteren door 1 persoon. De automatische inregeling zorgt voor een snelle en kwalitatieve installatie van het toestel. De links/rechts uitwisseling gebeurt 100 % softwarematig dankzij een gepatenteerd principe van de dubbele by-pass.

 

Benieuwd naar een voorsmaakje? Bekijk de teaservideo

Nuttige links