Nieuws

Chirec, Rode Kruis Zuienkerke, Cosmopolitan en Tivoli genomineerd voor MIPIM-awards

31 januari 2020

Maar liefst vier Belgische projecten zijn genomineerd voor een MIPIM-award, de prestigieuze vastgoedprijzen van de vastgoedbeurs in Cannes. Dat meldt Architectura.be. Zonder meer al een mooie erkenning voor de architectuur in ons land. Op 12 maart zullen we weten of we dit jaar nog eens een Belgische MIPIM-winnaar zullen hebben.

Zorghotel van het Rode Kruis in Zuienkerke - POLO Architects - Foto: Red Cross Flanders

Red Cross Care Hotel - POLO Architects

Het zorghotel van het Rode Kruis in Zuienkerke van POLO Architects in samenwerking met LAND landschapsarchitecten, Boydens Engineering en Planet Engineering sleepte een nominatie in de wacht binnen de categorie best Hotel en Tourism resort.

CHIREC Delta General Hospital - Assar Architects - Foto: Centre Hospitalier Interrégional Edith Cavell

CHIREC Delta General Hospital - ASSAR Architects

In de categorie zorgsector werd het CHIREC Delta Ziekenhuis in Brussel van Assar Architects genomineerd.

The Cosmopolitan - Bogdan & Van Broeck - Foto: BESIX Real Estate Development

The Cosmopolitan - Bogdan & Van Broeck

The Cosmopolitan in Brussel van Bogdan & van Broeck in samenwerking met Besix Real Estate en Vanhout is in de running voor beste renovatie.

Tivoli GreenCity - Foto: Greenbizz

Tivoli GreenCity

Last but not least is er het Tivoli-project in Brussel. Het project van citydev.brussels viel al meermaals in de prijzen en kan misschien dus ook een MIPIM-award als beste residentieel project achter zijn naam gaan schrijven. Aan dit innovatieve project hebben tal van bedrijven samengewerkt: BAM Contractors, Pargesy, kairos, M&M Sittly, BEAI, architectenass, CERAU, Atelier 55, Atlante, YY Architecture, Eole en vele anderen.