Nieuws

Opera Gent wordt groter na renovatiewerken: stadsbestuur wil oude vredegerecht aankopen

5 februari 2020

Om het operagebouw in Gent te renoveren en uit te breiden moet het oude vredegerecht aangekocht worden. Dat gebouw zou dan ook gerenoveerd worden om er kantoren en ruimtes voor de artiesten in onder te brengen, meldt VRT Nieuws.

Uit een Open Oproep voor de restauratie van Opera Gent is het Londense Bureau DRDH Architects als winnaar gekozen. Het bureau mag de ambitieuze plannen nu verder uitwerken. Binnen de vier jaar zouden de werken moeten starten. 

 

Gent wil daar een aanpalend gebouw voor kopen en herinrichten en maakt daar anderhalf miljoen euro voor vrij. Het oude vredegerecht vlak naast het operagebouw in Gent wordt misschien deel van het operagebouw. “Het gebouw is nu nog in handen van de Regie der Gebouwen, maar we willen het graag aankopen”, zegt schepen van cultuur Sami Souguir (Open VLD).

 

Het oude vredegerecht zou dan tijdens de verbouwingen in 2024 eengemaakt worden in het operagebouw. “In het nieuwe deel komen kantoren, artiestenloges, kleine repetitiezalen, ontmoetingsruimtes en een artiestenrestaurant", aldus schepen Souguir.

Bronnen