NAV-voordeel

Teken in vóór 15/03 en krijg 15% korting op ArchiSnapper

Archisnapper • 11 februari 2020

Arch. Viola Mertens (MG architecten) legt uit hoe ArchiSnapper het haar veel makkelijker maakt om werfverslagen te maken. 'Dankzij ArchiSnapper win ik gemiddeld 1 à 2u per werfverslag.'

Arch. Viola Mertens (MG architecten)

ArchiSnapper is een Belgische tool, specifiek ontworpen voor het eenvoudig opstellen van werfverslagen, rechtstreeks vanop de werf.

 

Via de app op je smartphone of tablet maak je notities, voeg je foto’s toe, en duid je zaken aan op het plan. De werfverslagen worden automatisch gegenereerd. Deze kan je nadien nakijken en waar nodig verder uitwerken op je PC alvorens ze te verzenden.

 

ArchiSnapper werd ontworpen in 2012 en telt vandaag meer dan 10.000 gebruikers. De focus ligt vooral op eenvoud en gebruiksgemak.

“Op de werf zelf gebruik ik vooral mijn smartphone om een eerste aanzet te doen voor het verslag. Ik noteer alle punten heel kort. Ik voeg foto’s toe, markeer op de foto’s waar het probleem zich bevindt, en maak aanduidingen op het plan. Eens ik terug op kantoor ben open ik het verslag op mijn desktopcomputer en werk ik de punten daar verder uit. Waar nodig vul ik aan met zaken waar nog opzoekwerk voor moest gebeuren. Aangezien alles al mooi in mijn persoonlijke lay-out gegoten is, is het een kwestie van enkele minuten werk om het verslag verder uit te schrijven en rechtstreeks vanuit ArchiSnapper te verzenden naar de betrokken partijen.”

“Een wereld van verschil met de oude werkwijze waarbij het proces een pak meer tijd in beslag nam: het Wordbestand van het vorige verslag kopiëren, alles manueel aanpassen, actuele punten manueel verplaatsen naar nog uit te voeren punten, foto’s knippen en plakken, alles een paar keer opnieuw goed zetten omdat de tekst telkens versprong, nummeringen manueel aanpassen, voortdurend knippen en plakken om de layout proper te krijgen, pdf aanmaken, en één voor één de juiste contacten aanduiden en versturen via outlook. Het leek wel of ik er een hele dag mee bezig was.”

“Ik gebruik meestal de “clone-functie” waarbij ik het voorgaande werfverslag kopieer, en dan aanduid welke punten intussen opgelost zijn. Ik voeg meteen ook nieuwe punten toe. De contactlijst voer ik één keer in, nadien kan ik telkens aanduiden welke contacten wel of niet aanwezig waren bij de rondgang. Met één klik wijs ik openstaande punten toe aan de juiste persoon. Ook het manueel nummeren van punten doet ArchiSnapper voor mij.”

“Bij opleveringen maak ik het liefst gebruik van een checklist. Voor grotere projecten bestaat er de mogelijkheid om “secties” aan te duiden, waardoor ik op een overzichtelijke manier de punten per appartement, verdiep of gebouw kan groeperen.”

 

“Ik gebruik ArchiSnapper erg graag. Het helpt me om professioneel voor de dag te komen. Werfverslagen maken is een pak aangenamer en sneller, en doordat ik mij geen zorgen hoef te maken over de lay-out, kan ik mij volledig focussen op de inhoud van het verslag.”

“De structuur waarvoor gekozen werd is erg duidelijk en het werkt gewoon goed. Doordat de app cloud-based is kan ik altijd en overal vorige werfverslagen raadplegen en de meest recente plannen bekijken. Het is perfect mogelijk om mijn werfverslagen helemaal uit te werken op locatie, of ik kan ze op kantoor nog finetunen.”

 

“Last but not least: ArchiSnapper verleent uitstekende support. Bij eender welk probleem kan je direct op hen rekenen. Wat mij betreft: een absolute aanrader!”

15% korting voor NAV-leden, zowel voor bestaande als nieuwe klanten

 

Plaats je bestelling vóór 15 maart 2020 door te klikken op deze link. Zo verstuur je een e-mail naar support@archisnapper.com.

 

Vermeld bij je bestelling de gewenste abonnementsformule en of je al klant bent bij ArchiSnapper of niet. Deze actie is enkel beschikbaar voor NAV-leden met een lidmaatschap in 2020. De korting is geldig voor jaarabonnementen, wordt verrekend bij de volgende verlenging van je ArchiSnapper abonnement, en bedraagt max 100 euro. Facturatie en activatie gebeurt door ArchiSnapper.