Innovatie

Het nieuwe Velux zonneweringsgamma voor optimaal thermisch comfort

21 februari 2020

De ruimte onder het dak aangenaam koel houden is niet altijd eenvoudig. Zeker in de zomer kan de temperatuur er hoog oplopen. Dankzij het nieuwe gamma VELUX rolluiken en buitenste zonneschermen dat op Batibouw voorgesteld wordt, is er voor elke kamer onder het dak een passende oplossing.

Het VELUX INTEGRA® verduisterende buitenste zonnescherm op zonne-energie

Het nieuwe zonnescherm van VELUX heeft naast een zonwerende functie ook een verduisterende functie waardoor men meer privacy geniet. Dit type zonnescherm wordt gemakkelijk in alle dakstijlen geïntegreerd en kan, dankzij het feit dat er geen bekabeling aan te pas komt, op alle VELUX dakvensters geïnstalleerd worden. Ook het gebruiksgemak is zeer hoog dankzij de bediening met een draadloze muurschakelaar. Bovendien reageert het geconnecteerde systeem automatisch dankzij VELUX ACTIVE with NETATMO. Tot slot past het ontwerp mooi op elk dakvenster aangezien het perfect de lijnen van het venster volgt.

Het VELUX INTEGRA® buitenste zonnescherm, elektrisch of op zonne-energie

Het bestaande VELUX INTEGRA® buitenste zonnescherm, elektrisch aangedreven of op zonne-energie, wordt op BATIBOUW voorgesteld in een vernieuwd en modern design met verslankt profiel. Dit zonnescherm houdt de zonnestralen tegen nog voor ze het glas van het dakraam raken. Het netweefsel van het zonnescherm laat hier wel daglicht door zodat het zicht naar buiten behouden blijft.

Het VELUX INTEGRA® rolluik

Voor een optimale buitenste bescherming biedt VELUX het VELUX INTEGRA® rolluik aan. Deze houdt tot 87% van de warmte tegen.  In de winter profiteert men ook van zijn energiebesparende functie dankzij een goede thermische isolatie. Bovendien creëert het voor de bewoners een groter gevoel van privacy en veiligheid.