Nieuws

NAV steunt campagne '10 geboden van de kandidaat-bouwer'

4 maart 2020

Federaal minister Nathalie Muylle stelde op Batibouw de brochure ‘De 10 geboden van de kandidaat-bouwer’ voor. NAV en andere stakeholders in de bouwsector hebben meegewerkt aan de campagne. De folder geeft tips over hoe een kandidaat-(ver)bouwer goed geïnformeerd aan zijn (ver)bouwproject kan beginnen. We sensibiliseren bouwers en verbouwers en wijzen hen op het belang van een architect.

Voorstelling brochure 'De 10 geboden van de kandidaat-bouwer', met o.a. NAV-voorzitter Dirk Mattheeuws

Hebt u een ideale bouwgrond op de kop getikt en bent u van plan te bouwen? Of heeft uw huis een facelift nodig? Bouwen of renoveren vergt een zorgvuldige voorbereiding. Vooraleer u een contract afsluit met een of meer bouwprofessionals, is het belangrijk dat u zich grondig informeert, uw project zo goed mogelijk omschrijft en u laat begeleiden bij de realisatie ervan. Want, voorkomen is beter dan genezen!

 

Een architect kan u helpen

Wie een nieuwe woning bouwt of renovaties uitvoert waarvoor een omgevingsvergunning of –melding verplicht is, moet in de meeste gevallen een beroep doen op een architect. Zelfs als het niet verplicht is om een architect onder de arm te nemen, geeft hij of zij u van het begin tot het eind waardevolle ondersteuning bij uw project: realistische kostenraming, ontwerp, advies, controle op de uitvoering van de werken, ...

 

Een architect bespaart u dus een hoop stress. Ontdek tal van andere aandachtspunten in de brochure hieronder.