Nieuws

Ook NAV en Vitruvius Academy gaan digitaal!

24 april 2020

Ook NAV grijpt de corona-uitdaging aan om de manier van netwerken en opleidingen voor architecten te transformeren. Zo gaan de Lerende Netwerken online verder en bouwen we met Vitruvius Academy volop aan een digitaal cursusplatform met een online video-aanbod.

Elke crisis brengt ook opportuniteiten met zich mee. Door de coronacrisis worden de mogelijkheden tot videoconferentie en online learning plots veel meer benut dan voorheen. Ook NAV en Vitruvius Academy werken volop aan volwaardige alternatieven voor het netwerk- en opleidingsaanbod dat je van ons gewoon bent. Zo kan je je straks plaats- en tijdsonafhankelijk bijscholen, ook als deze crisis terug voorbij is.

 

Een greep uit het aanbod:

  • De maandelijkse bijeenkomsten in het kader van het Lerende Netwerk Atelier Circulair waren al een tijdje aan de gang toen de softe lockdown werd afgekondigd. Deze maandelijkse bijeenkomsten gaan momenteel gewoon verder, maar de deelnemers ontmoeten elkaar nu via een online videocall. Eén van de gastsprekers gaf zijn presentatie zelfs vanuit Mexico. En waarom ook niet?
  • De Renovatiedag, de jaarlijkse openhuizendag, die deze zondag zou plaatsvinden, werd in allerijl omgeturnd tot een digitale “blijf-in-uw-kot” editie waar 35 enthousiaste interieur- en  architectenkantoren aan deelnemen. Ze postten podcasts over hun visie als ontwerper en verhelderende video's en foto’s die je hun architecturale ingrepen doen beleven. De troeven van de Renovatiedag - inspiratie, informatie en een babbel met de architect - bleven zo behouden. Je kan de online content nog tot zondag online raadplegen op www.renovatiedag.be.
  • En ook een aantal opleidingen die gepland waren binnen Vitruvius Academy worden momenteel omgevormd naar een digitale versie. NAV werkt hiervoor hard aan een videoplatform dat online betaald en geraadpleegd zal kunnen worden.