Innovatie

Reynaers Aluminium vervolledigt het schuifraamgamma, de CP 130 nu ook met een smalle middenstijl

5 mei 2020

Als antwoord op de vraag naar nog slankere schuifdeursystemen werd het CP 130 gamma uitgebreid met een smalle middenstijl. Een minimalistische uitvoering waarbij de aanzichtbreedte van de middenstijl gereduceerd wordt tot slechts 50 mm in plaats van 96 mm. Dit systeem kan perfect geïntegreerd worden in een gevelelement aangezien de aanzichtbreedte van 50mm correspondeert met de breedte van de gevelstijl.

Het systeem CP 130 is de standaard voor hedendaagse nieuwbouw en grondige renovatieprojecten. Het systeem voldoet aan alle hedendaagse energie- en isolatienormen. Desgewenst kunnen profielen in de versie CP 130 HI worden toegepast om nog hogere isolatiewaarden te bekomen. Het systeem kan worden aangewend voor schuiframen met hoogte tot 2,70 meter en glasgewichten tot 300 kg. CP 130 is in schuif- en hefschuifsysteem beschikbaar in de uitvoeringen monorail, duorail en 3-rail. Als uitbreiding op dit systeem wordt ook een hoekoplossing aangeboden waarbij twee schuivende delen op hoek sluiten. Deze oplossing zorgt in open toestand voor een optimale buitenbeleving omdat geen hoekprofiel het zicht of de doorgang belemmert.

 

De nieuwe optie smalle middenstijl is toepasbaar voor schuifdeuren en hefschuifdeuren, zowel voor mono- als duorail. Drierail is enkel mogelijk voor schuifdeuren. 

 

Daarnaast zijn er ook drie verstevigings- en afwerkingsprofielen ontwikkeld met diezelfde aanzichtbreedte van 50 mm. Deze kunnen gebruikt worden om de winddruk op te vangen of het bimetaal effect te beperken. 

 

Naast de CP 130 is er ook het CP 155 schuifraam. Een nog hoger isolerend systeem voor energiezuinige bouwprojecten. Het Hi-Finity schuifraam focust dan weer op ultra slanke profielen en uitzonderlijk grote glasoppervlakken met zijn uniek design.

Nuttige links