Nieuws

Bijdragenota's Orde: maak binnen de 30 dagen gebruik van je recht om uitstel/vrijstelling te vragen

7 mei 2020

Recent ontving je ook je bijdragenota van de Orde van Architecten. Daarin wordt gevraagd om binnen de maand je bijdrage te vereffenen. Maar wist je dat je hiervoor uitstel of zelfs vrijstelling kan vragen? Dat is bepaald in art. 85 en art. 86 van het Huishoudelijk Reglement van de Nationale Raad, en in 2017 bekrachtigd door het Huishoudelijk Reglement van de Vlaamse Raad van de Orde van Architecten.

Hoe vraag je dit aan? 

 

  • Overeenkomstig het Huishoudelijk Reglement doe je dit eenvoudigweg door binnen de betalingstermijn, dus binnen de 30 dagen, een mailtje te sturen naar je Provinciale Raad met een gemotiveerde vraag tot uitstel of vrijstelling. 
  • Volgens de huidige bijdragenota zou deze vraag nu echter moeten gericht worden aan de Vlaamse Raad van de Orde van architecten via het emailadres bijdragen@ordevanarchitecten.be

 

Wij raden je aan om beide te doen.

NAV roept de Orde van Architecten op om in navolging van de bank- en verzekeringsinstellingen en overheden hierbij voldoende flexibiliteit en solidariteit aan de dag te leggen en de administratieve rompslomp tot een minimum te beperken.