Nieuws

Het overbruggingsrecht wordt verlengd tot 31 mei 2020 en automatisch uitbetaald

13 mei 2020

Het coronacrisis-overbruggingsrecht werd verlengd tot 31 mei 2020. Vroeg je het overbruggingsrecht al aan voor de maanden maart en/of april? Dan ontvang je automatisch de overbruggingsuitkering voor de maand mei. Onze partner Liantis legt je hierna uit hoe dit in zijn werk gaat.

Hieronder vind je informatie over:

  • Hoe we de automatische toekenning praktisch regelen.
  • Bij vrijwillige sluiting: wat als je in mei geen zeven dagen vrijwillig sluit?

 

Hoe pakken we de automatische toekenning praktisch aan?

Ten laatste op vrijdag 15 mei 2020 ontvang je van Liantis een e-mail. Die e-mail is de bevestiging dat je recht hebt op het overbruggingsrecht voor de maand mei. Klopt dat niet, omdat je bijvoorbeeld niet meer verplicht gesloten bent of omdat je in de loop van mei geen zeven opeenvolgende dagen sluit, dan leggen we je hieronder uit wat je moet doen.

 

De overbruggingsuitkering voor de maand mei zal op woensdag 3 juni 2020 worden uitbetaald. Ter herinnering: de overbruggingsuitkering voor de maand april zal op woensdag 6 mei 2020 worden uitbetaald.

 

Vrijwillig gesloten? Wat als je in mei niet meer sluit?

Ben je niet (gedeeltelijk) verplicht gesloten? Dan heb je ook voor de maand mei recht op de overbruggingsuitkering, op voorwaarde dat je minstens zeven opeenvolgende kalenderdagen vrijwillig je activiteiten onderbreekt.

 

Ook jij ontvangt ten laatste op vrijdag 15 mei 2020 een e-mail waarin we je automatisch het overbruggingsrecht voor de maand mei toekennen.

 

Maar wanneer je besliste om in mei géén zeven opeenvolgende kalenderdagen te sluiten, dan heb je geen recht meer op de uitkering. In de e-mail die je van ons zal ontvangen, zullen richtlijnen staan over de manier waarop je ons dat kan laten weten.

Bronnen
  • Liantis