e-learning

Online infosessie nu beschikbaar: beroepsuitoefening als architect in tijden van corona

14 mei 2020

De eerste online infosessie is beschikbaar op het nieuwe digitale leerplatform van NAV. In vier heldere webcasts geven experts tekst en uitleg over de gevolgen van de coronacrisis voor architecten. We geven een overzicht van de aandachtspunten bij private opdrachten en overheidsopdrachten, we zoomen in op de verschillende economische steunmaatregelen en we helpen je bij de opmaak van een coronagids.

Sinds de corona-pandemie en de bijhorende maatregelen ons dagelijks leven in de greep houden is ook het architectenberoep onderhevig aan heel wat veranderingen. Deze ongekende situatie roept veel vragen op omtrent de werking van uw architectenkantoor alsook het werken op de werf. Wat zijn de juridische implicaties van COVID-19? Is er sprake van overmacht? Wanneer zijn onvoorziene omstandigheden in te roepen? Wat zijn de verschillen tussen private opdrachten en overheidsopdrachten? Kan een aannemer zich beroepen op COVID-19 om termijnverlenging en meerkosten te bekomen? 


Op welke economische steunmaatregelen heeft u recht als architect? Hoe kan u er beroep op doen? Welke preventie-maatregelen moet u in acht nemen bij de heropstart van uw kantoor? Etc. 

NAV legde deze vragen voor aan verschillende domein-experten en bundelde voor u alle relevante informatie omtrent de heropstart van werven en architectenkantoren. Deze info verspreiden we deze keer echter niet live in een zaal. Wel via het nagelnieuwe digitale leerplatform van NAV. Vanaf vandaag staan vier webcasts voor de NAV-leden beschikbaar die u op elk moment kan raadplegen:

 

 

Deze webcasts zijn gratis en exclusief voor NAV leden.