event

Mijn Thuis Op Maat: Beleef Architectuur, op locatie of vanuit je zetel

3 september 2020

Goed nieuws voor iedereen met bouw- of verbouwplannen: in september komt er een nieuwe editie van Mijn Thuis Op Maat. Het openhuizenevent zit dit jaar wel in een beschermend jasje. Op 27 september zwaaien 65 architecten de deuren van een inspirerende woning open voor een beperkt publiek. Daarnaast kun je nog eens 35 projecten exclusief online ontdekken, dankzij video’s en podcasts. Dat zijn dus 100 referentieprojecten! Benieuwd? Stel nu al je architecturale bucketlist samen op www.mijnthuisopmaat.be.

Beeld: buro basiel

Architecten tonen hun vakmanschap

Ook in deze ongewone periode moeten (interieur)architecten en toekomstige (ver)bouwers elkaar kunnen ontmoeten. Daarom organiseert Zoekeenarchitect.be dit jaar de derde editie van Mijn Thuis Op Maat. 100 architecten pakken uit met een knappe nieuwbouwwoning of renovatie. 65 ervan kun je bezoeken tijdens de openhuizendag op zondagnamiddag 27 september. Je proeft er niet alleen van inspirerende woningen, je kan ook praten met de architect en de bewoners. Ontdek zo bij elk project het architectuurverhaal uit de eerste hand.

 

Nog eens 35 projecten zijn dit jaar exclusief digitaal te bezoeken. Via woord, beeld en geluid wandel je virtueel binnen. Beleef de architecturale ingrepen dankzij verhelderende video-rondleidingen en ontdek de visie van de ontwerper aan de hand van inspirerende podcasts. Wie extra info wenst, komt makkelijk digitaal in contact met de mensen achter het project.

 

Mijn Thuis Op Maat is dus veel meer dan een namiddag huisjes kijken. Beleving en interactie staan centraal

DAST architectenduo - © Hanne Joosen - bezoek deze woning nu al virtueel

Beleef het nieuwe wonen

Naar goede gewoonte zet Mijn Thuis Op Maat innovatie architectuur en toekomstgerichte woonvormen in de kijker. Architecten tonen o.a. hoe je groots kunt wonen op een relatief kleine oppervlakte. Bezoek ook tal van passiefhuizen en bio-ecologische woningen. Daarnaast hebben verschillende deelnemende projecten aandacht voor levenslang wonen. 

 

Kortom: Mijn Thuis Op Maat zet je als toekomstig (ver)bouwer op weg naar de ontwerper voor jouw future proof woning. 

 

We houden het veilig

Het aantal bezoekers tijdens de openhuizendag wordt beperkt, afhankelijk van de beschikbare ruimte. Een woning bezoeken kan bovendien enkel op afspraak. Snel inschrijven via www.mijnthuisopmaat.be is dus de boodschap. Je vindt er nu al een overzicht met alle deelnemende projecten. Alle bezoeken, zowel fysiek als virtueel, zijn uiteraard gratis!