Nieuws

Architecten werken verder achter gesloten deuren en maximaal telewerk

2 november 2020

Dit weekend werd het ministerieel besluit gepubliceerd waarin de nieuwe coronamaatregelen zijn uitgewerkt. De bouw- en architectensector kunnen aan de slag blijven, maar uiteraard mits inachtneming van de geldende preventiemaatregelen. Er zijn wel een aantal nieuwe voorwaarden.

Architecten behoren tot de essentiële sectoren voor wat werfcontrole en -overleg betreft - in ons sectorprotocol lees je hoe je dit zo veilig mogelijk kan uitvoeren. We werken momenteel aan een kleine actualisatie van dit sectorprotocol. Na afstemming met de overheid brengen we jullie op de hoogte van zodra dit geactualiseerde document op onze website staat.


Dit ontslaat onze sector echter niet van de verplichting tot telewerk. Als je oordeelt dat telewerk voor een werknemer niet mogelijk is, dan moet je als werkgever een attest schrijven waarin je dat verantwoordt. Je kan hier zo’n attest downloaden. We raden aan om dit attest ook mee te nemen naar de werf, naar vergaderingen of op klantenbezoek. Er worden meer en strengere controles aangekondigd, waarop je het attest zal moeten voorleggen. Waar telewerk niet mogelijk is, zijn mondmaskers en ventilatie verplicht.

 

Je werkt met gesloten deuren, maar je kan (noodzakelijke) afspraken op kantoor laten doorgaan. Ook huisbezoeken blijven mogelijk. Dit alles mits inachtneming van de preventieve maatregelen.