Interview

Erik Wieërs over de stad na corona: Collectieve ruimte als tussenschakel tussen privaat & publiek

6 november 2020

Het Agentschap Binnenlands Bestuur van de Vlaamse overheid lanceerde dit najaar de website www.stadnacorona.be. Zeven denkers en doeners, onder wie de Vlaamse Bouwmeester, gingen in gesprek met Klara-presentator en journalist Pat Donnez over de toekomst van onze steden.

www.stadnacorona.be

Naast Erik Wieërs werden ook architect en urbanist Alexander d’Hooghe, ondernemer en auteur Yasmien Naciri, econoom Geert Noels, innovator Aline Muylaert, psycholoog Elke van Hoof en econoom Stijn Baert uitgenodigd.

 

De interviews vonden plaats in het prachtige kader van de pas geopende Bibliotheek Predikheren in Mechelen. De studieopdracht voor de restauratie en herbestemming tot stedelijke bibliotheek van het als monument beschermde Predikherenklooster werd via een Open Oproep van de Vlaamse Bouwmeester gegund aan Korteknie Stuhlmacher Architecten, in samenwerking met Callebaut Architecten en Bureau Bouwtechniek.

 

De gefilmde interviews zijn te zien op de website, en de experten schreven hun visie ook uit in het boek De Stad Na Corona.