Innovatie

Ontworpen voor de toekomst: Daikin onthult meer details over zijn VRV 5 S-serie

12 november 2020

Daikin heeft meer informatie vrijgegeven over de VRV 5 S-serie, de nieuwste toevoeging aan de mini-VRV-systemen van het bedrijf. De nieuwe compacte VRV serie is de nieuwste in een reeks productinnovaties die centraal staat in haar doel om tegen 2050 koolstofneutraliteit te bereiken.

Met een geheel nieuw ontwerp dat is ontwikkeld voor gebruik met R-32-koelmiddel, stelt de VRV 5 S-serie nieuwe normen op het gebied van duurzaamheid, met een GWP van minder dan een derde van zijn voorgangers. De VRV 5 S-serie bevat de nieuwste ideeën op het gebied van HVAC-R en loopt voorop met een groot aantal nieuwe ontwerpkenmerken die superieure installatieflexibiliteit en ongeëvenaard gebruiksgemak en onderhoudsgemak bieden.

Uniek op de markt: het nieuwe systeem biedt echte VRV-installatieflexibiliteit terwijl het voldoet aan de hoogste gezondheids- en veiligheidswetgeving. Dit betekent dat installateurs kunnen vertrouwen op een risicoloze installatie zonder extra aansprakelijkheid.

 

Voldoet volledig aan de internationale veiligheidsnormen

Het ontwikkelen van een echt flexibel VRV-systeem met R-32-koudemiddel bracht enkele uitdagingen met zich mee, aangezien de koudemiddelhoeveelheden van VRV-systemen hoger zijn dan in eerder gelanceerde Daikin Split- en Sky Air-systemen.

 

“Bij Daikin hebben we er altijd naar gestreefd om het systeemontwerp zo gemakkelijk mogelijk te maken en nemen we de verantwoordelijkheid voor de systeeminstallatie van de installateur, op voorwaarde dat de eenvoudige en duidelijke installatie-instructies worden opgevolgd”, zegt Kevin Cornelis, hoofd VRV 5-ontwerp. "In het geval van de nieuwe VRV 5 was ons doel om een kant-en- klaar systeem te leveren in kamers tot 10 m2, volledig in overeenstemming met IEC603335-2-40 (Ed.6)"

 

De onderstaande grafiek toont het minimaal toegestane kameroppervlak voor een typisch mini VRV-systeem met 6,5 kg totale koudemiddelvulling, waar geen aanvullende maatregelen zijn genomen, namelijk 39 m2. Door de introductie van twee fabrieksgeïntegreerde maatregelen in de Daikin-oplossing, zoals hieronder ook getoond, kunnen kamers vanaf slechts 10m² worden bediend. Dit maximaliseert het toepassingspotentieel van de VRV 5S voor installateurs, zowel voor nieuwbouw- als renovatie- en renovatietoepassingen.

 

Voor elk type installatie geeft de Xpress-selectiesoftware altijd de minimale grootte van de ruimte aan om te zorgen voor gemakkelijke naleving.

De IEC603335-2-40 (Ed.6) stelt dat drie soorten maatregelen kunnen gebruikt worden om de systeemflexibiliteit te vergroten: ventilatie, afsluiters en een alarm. Daikin koos ervoor om afsluiters en een alarm te integreren. Naleving van deze maatregelen en controles aan IEC60335- 2-40 (ED.6), is door een onafhankelijk keuringsorganisme gecertificeerd als risicovrij.

 

Levert hoge efficiëntie in de praktijk

De nieuwe VRV 5 S-serie bevat niet alleen het efficiëntere en lagere GWP R-32-koelmiddel, maar ook een reeks nieuwe technologieën, waaronder een unieke 3-rij warmtewisselaar en swingcompressor die bijdragen aan een hoog seizoensrendement over de gehele levenscyclus. Op deze manier overtreft het VRV 5S systeem verreweg de Europese eisen inzake ecologisch ontwerp die in 2021 van kracht worden.

 

Meer ontwerpflexibiliteit

Er is steeds meer vraag naar het verbergen van buitenunits, zowel om esthetische en plaatsings redenen. De lage, compacte afmetingen (870 x 1.100 x 460 mm) en het ontwerp met enkele ventilator van de VRV 5 zorgen voor maximale flexibiliteit bij de plaatsing en passen in een minibusje voor vervoer door drukke straten in het stadscentrum.

 

Een automatisch aangepaste ESP van maximaal 45 Pa maakt aansluiting op een luchtkanaal mogelijk om de unit te verbergen, terwijl nieuwe lage geluidsmodi de geluidsemissie verminderen tot 39 dB (A) geluidsdrukniveau om te voldoen aan de stedelijke voorschriften in dichtbevolkte en gemengde gebieden.

 

Gebruiksgemak en onderhoudsgemak

Evenzo is de nieuwste mini-VRV-serie ontworpen om installatie en onderhoud voor installateurs nog eenvoudiger en sneller te maken. De nieuwe behuizing is voorzien van vier ergonomische handgrepen voor gemakkelijk dragen en positioneren, terwijl het brede roterende toegangspaneel onbelemmerde toegang biedt tot alle belangrijke componenten voor service en onderhoud.

De nieuwe serie is ook voorzien van een met koudemiddel gekoelde printplaat, met geïntegreerde koelen / verwarmen keuzeschakelaar en een display met zeven segmenten, wat de inbedrijfstelling vereenvoudigt.

 

De VRV 5 S-serie is verkrijgbaar in een reeks van 4-5 en 6 pk, beide met een- en driefasige voeding en kan gecombineerd worden met de Round Flow- en Fully Flat-cassettes van Daikin, evenals met een reeks verborgen plafond- en wandbinnenunits.

 

Gemak en comfort

Net als andere Daikin VRV-oplossingen, bevat de VRV 5 S-serie de functie voor variabele koudemiddeltemperatuur die tocht voorkomt, voor optimaal comfort te allen tijde.

Slimme bediening maakt de VRV 5 S-serie gebruiksvriendelijk, met intuïtieve online- en spraakbesturing via Amazon Alexa of Google Assistant.

 

Samen een duurzame toekomst creëren

Daikin zet zich in om zijn ecologische voetafdruk en die van zijn klanten te minimaliseren.

Hun koers is gebaseerd op drie sleutelelementen die samen de springplank vormen om het doel om in 2050 CO2-neutraal te zijn te realiseren.

 

Innovatie - gebruikmakend van de nieuwste technologieën om producten te ontwikkelen die voldoen aan de prestatiebehoeften van de klant, terwijl de CO2-uitstoot en het energieverbruik worden verminderd.

 

Circulaire economie van koudemiddelen – “LOOP by Daikin” verenigt al hun acties om deze circulaire economie van koudemiddelen te creëren, zoals het aanbod van units met teruggewonnen koudemiddel en de Daikin-koudemiddelrecyclingmachine waarmee installateurs koudemiddel kunnen recyclen voor hergebruik voor lokale vullingen.

 

Slim gebruik - Slimme controles zoals de Daikin Cloud Service of sleutelkaartcontroles voorkomen energieverspilling, terwijl het deskundig advies en onderhoud gebaseerd op trendanalyse een optimale werking en uptime garanderen.