Nieuws

Vlaams Architectuurinstituut publiceert heruitgave van het boek Juliaan Lampens 1950–1991

13 november 2020

Het Vlaams Architectuurinstituut publiceert de heruitgave van het boek Juliaan Lampens 1950–1991, dat tot stand kwam bij de overzichtstentoonstelling van de architect in deSingel in 1991.

De sculpturale kwaliteiten van de architectuur van Juliaan Lampens (1926-2019), een van de grootste Belgische architecten uit de twintigste eeuw, blijven fascineren in binnen- en buitenland. Juliaan Lampens 1950–1991 is de heruitgave van een tentoonstellingscatalogus uit 1991, aangevuld met een geactualiseerde biografie, een voorwoord en nieuwe vertalingen in het Frans en Engels. Het is een uniek referentiewerk omdat de hand van de meester in elk facet van de publicatie nadrukkelijk aanwezig is. De architect gaf het boek letterlijk en figuurlijk mee vorm: teksten, plannen, foto’s en schetsen werden verweven met persoonlijke notities en nodigen de lezer uit het bijzondere universum van Juliaan Lampens te betreden.

 

De nieuwe, herziene en aangevulde uitgave werd mee mogelijk gemaakt door de vzw Juliaan Lampens (Jo Van Den Berghe, Luc De Vos, Koen Dekeyser, Franck Velghe, Dieter Lampens) en Daan Dufait.

 

Bestellen

Het Vlaams Architectuurinstituut verkoopt twee edities van het boek:

  • De gewone editie (49,50 EUR): klik hier om te bestellen
  • De speciale editie (119,50 EUR): klik hier om te bestellen
    Deze speciale editie is aangevuld met vier kleurenreproducties en gedrukt in een oplage van 500 exemplaren. De nieuwe uitgave werd mee mogelijk gemaakt door de vzw Juliaan Lampens (Jo Van Den Berghe, Luc De Vos, Koen Dekeyser, Franck Velghe, Dieter Lampens) en Daan Dufait.

 

Naast het boek put het Vlaams Architectuurinstituut voor de tweede editie van Unfolding the Archives ook uit het oeuvre van Juliaan Lampens (1926–2019), een tentoonstelling die een unieke inkijk biedt in het werk en de werkwijze van de architect.