Nieuws

Dag van de Ondernemer: 5 vragen aan architect Sven Grooten

20 november 2020

Vandaag is het de Dag van de Ondernemer. Dé gelegenheid om jullie te bedanken voor jullie lef, enthousiasme en creativiteit. We willen ook graag iedereen met kriebels om te ondernemen motiveren om de sprong te wagen. Sven Grooten (B-architecten en B-bis) vertelt alvast wat zijn drive is als architect en ondernemer.

Foto: Ilse Liekens

Wat motiveert jou om er elke dag voor te gaan als architect/ondernemer?

Het geloof om mee te kunnen bouwen aan een duurzame leefomgeving. Mijn collega’s en ik bij B-architecten werken dagelijks samen om hierin een verschil te maken.

 

Daarnaast zijn het ook onze klanten die me motiveren: appreciatie krijgen voor de inzet en gedrevenheid waarmee we onze projecten trachten te realiseren doet toch telkens weer heel veel.

 

Als je 1 tip mag geven aan beginnende architecten-ondernemers, welke dan?

Durf te springen en doe het voor de volle 100%. Zelf ben ik als jonge architect ook meteen voor het volledige ondernemerschap gegaan, en het is iets wat ik me tot op vandaag nog nooit beklaagd heb.

 

Het belangrijkste moment van de dag is…

De momenten waarop ik aan langeafstandslopen doe. Dit zijn voor mij de momenten waarop ik werkelijk tot rust kom. Ze stellen met in staat op erna opnieuw creatief te zijn en tot nieuwe inzichten te komen.

 

Wat is de grootste fout waarvan je blij bent dat je die gemaakt hebt?

Toen ik afstudeerde, was mijn initieel plan om een architectenbureau te starten op mezelf. Kort daarna ontmoette ik echter Evert Crols en Dirk Engelen: samen hebben we B-architecten opgericht. Een bureau starten op mezelf is dus eerder een fout waaraan ik net ontsnapt ben.

 

Wat wenst u uw collega’s vandaag toe op de Dag van de Ondernemer?

Arbeidsvreugde. Ik denk dat  passie, drive en betrokkenheid essentieel zijn om iets te doen en het ook vol te houden.