Nieuws

Halle voert bouwpauze in van 2 jaar: 'We willen de druk van de ketel halen'

25 november 2020

In Halle zullen de volgende twee jaar geen appartementen meer gebouwd mogen worden. Dat meldt VRT Nieuws. De stad keurt geen aanvragen meer goed en wil zelf bepalen waar en hoeveel er nog kan bijgebouwd worden. 'We willen een pauze invoeren om de druk van de ketel te halen', zegt de burgemeester.

© Google 2018

Lopende projecten en sociale woningen mogen wel nog gebouwd worden waar dat toegestaan is. "In die tussentijdse periode gaan we werken aan een kader waar we duidelijk willen aangeven waar we nog wensen te verdichten, waar we nog bijkomende appartementen willen bouwen, waar niet meer, en in welke hoedanigheid", zegt burgemeester Marc Snoeck (SP.A).

 

De oude bedrijfsterreinen in Halle, die opgewaardeerd werden met bouwprojecten, zijn bijna allemaal opgebruikt. Denk maar aan de Pacha of de Molenborre. Daardoor groeit nu de druk om te bouwen op open terreinen.

 

Of Halle met de bouwpauze geen claims van projectontwikkelaars of bouwfederaties vreest zoals in Sint-Pieters-Leeuw gebeurde? “Dat is mogelijk, maar dat zien we wel”, aldus schepen van Ruimtelijke Ordening Marijke Ceunen. “We krijgen ook positieve reacties van bouwpromotoren omdat ze in Halle binnenkort eindelijk een duidelijk kader zullen hebben van wat wel en wat niet kan.”