Innovatie

Het Skylux dakraam: als het echt goed moet zijn

1 december 2020

Veel mensen die ooit kozen voor een klassiek wenteldakraam, zijn na verloop van tijd ontevreden over de vele minpunten. Herken je dit gevoel bij je klanten? Kies dan voor een kwalitatief Skylux dakraam. Dit is een dakraam waarbij de manueel te bedienen muggenhor aan de buitenkant is bevestigd en makkelijk te demonteren is langs binnen. Het screendoek is antiallergisch en houdt dus alle insecten, bladeren, stof en zelfs pollen tegen. Het muggenraam is eveneens combineerbaar met een donkerder getint screendoek, als zonnewering.

Designed in Belgie, uniek in de wereld

Het dakraam is gebaseerd op een unieke constructie - een Belgische uitvinding die je nergens anders ter wereld vindt.. Sommigen noemen het ook het renovatiedakraam. Terecht. Want de plaatsing gaat snel, zonder kappen of breken. Is het dak nog in prima staat, maar enkel toe aan nieuwe dakramen, vervang ze dan makkelijk door een Skylux dakraam (beschikbaar in alle standaardafmetingen).

 

Een scharniermoment in de geschiedenis van de dakramen

Terwijl een klassiek wentelraam roteert rond zijn as, functioneert een kiepdakraam met kiepstanden zoals een gewoon raam in een rechte muur. Dankzij het revolutionaire scharnier draai je het dakraam vanuit kiepstand in één vlotte beweging verder door tot de buitenkant naar binnen gekeerd staat, mooi verticaal. Dat is het zogenaamde dakkapeleffect.

 

Geef ook inbrekers geen kans

De kiepstand van een Skylux kiepdakraam heeft een kinderbeveiliging. Die vergrendelt het raam voor het volledig zou doordraaien. Daarnaast is het raam standaard voorzien van grepen met het Politiekeurmerk “Veilig Wonen”®.

 

Daarbovenop is het veiligheidsbeslag inbraakwerend en SKG-gekeurd. Dit SKG-certificaat bewijst dat het hang- en sluitwerk meer dan voldoende beveiligd is tegen inbraak en er is eveneens vergrendeling tegen windstoten

Een onverslijtbaar dakraam, kan dat? Bij Skylux wel.

 

Skylux dakramen zijn gemaakt met aluminium buitenframes die niet in aanraking komen met het hout. De verbinding tussen aluminium en hout bestaat uit afstandshouders in pvc. Dat is opnieuw een bijzonder innovatieve vondst: het maakt de dakramen onverslijtbaar, zelfs in uitzonderlijk slechte weercondities. Extra pluspunt: onze dakramen zijn behandeld volgens het certificaat Qualicoat-label. Bovendien heeft het hout een F.S.C.-label.

 

Hoge isolatie- en uitstekende akoestische waarden

Extreme hitte, koude, lawaai … Heerlijk toch, als je al het vervelende van de buitenwereld makkelijk buiten weet te houden? Daarvoor zorgen de uitzonderlijke kwaliteit en afwerking van het hoogrendementsglas. Ook de thermo alu-houtverbinding met de kunststof afstandshouders maakt de dakramen bestand tegen de meest extreme weersomstandigheden.
Technisch weetje: Isolatiewaarde: 1,0 W/m2 K met Warm-Edge thermisch verbeterde afstandshouder.

Nuttige links