Foto: VIBE

Nieuws

Oproep voorbeeldprojecten ‘Stedenbouw kan ook zo’ (VIBE)

29 januari 2021

Binnen het project Ecopolis-Vlaanderen verscheen tien jaar geleden het boek ‘Duurzame stedenbouw in woord en beeld, gids met praktijkvoorbeelden voor de transitie naar een ecopolis’. De publicatie is ondertussen uitverkocht en heeft dringend nood aan een update, zowel inhoudelijk als naar illustratie en vormgeving toe. De auteurs willen het boek updaten en nieuwe voorbeelden toevoegen. Het boek moet hét basiswerk over duurzame stedenbouw en ruimtelijke planning in Vlaanderen worden.

Om voorbeeldprojecten van toekomstbestendige stedenbouw en ruimtelijke planning te verzamelen, lanceert VIBE samen met Bond Beter Leefmilieu, VRP, KU Leuven en ABBLO vzw een oproep bij gemeenten, opdrachtgevers, ontwerpbureaus, ontwikkelaars en burgercollectieven. De volledige oproep kan je hier terugvinden.

 

Ben je als gemeentebestuur, opdrachtgever, ontwerper, ontwikkelaar of burgercollectief betrokken bij de totstandkoming van een toekomstbestendig stedenbouwkundig project? Stel je dan vandaag kandidaat! En maak kans op de gelijknamige prijs tijdens de boeklancering in het najaar van 2021!

 

Een onafhankelijke jury screent de projecten op basis van vastgelegde criteria.