Innovatie

Webinar 'Keep it Cool': natuurlijke oplossingen tegen oververhitting

22 februari 2021

Benieuwd hoe je jouw EPB-berekening positief kan beïnvloeden met natuurlijke technieken zoals zonwering? Benieuwd hoe intensieve nachtkoeling jouw oververhittingsfactor kan halveren? Benieuwd wat DUCO voor jou in petto heeft tijdens de strijd tegen residentiële oververhitting? Ontdek alle antwoorden tijdens het webinar van Duco op woensdag 10 maart.

Ontdek alle antwoorden tijdens het webinar van Duco op woensdag 10 maart. Dit keer gaat de specialist in ventilatie en zonwering dieper in op het thema oververhitting. Een issue dat de laatste jaren al maar meer de kop op steekt door warmere zomers en strengere energie-eisen. Tijdens dit webinar, dat kadert binnen Duco’s Online Sessions, formuleren gastsprekers Saskia Gabriël (Epacq) en Dirk Stevens (Duco) een antwoord op hoe je een gebouw op een natuurlijke manier koel kan houden.

 

Natuurlijk koel houden

Woningen zijn door de strengere energienormen steeds beter geïsoleerd. Daarbij worden de zomers steeds warmer, waardoor het risico op oververhitting toeneemt.


De uitdaging bij het ontwerpen van een woning verschuift van ‘hoe woningen op een energiezuinige manier verwarmen naar ‘hoe woningen in warme periodes op een energiezuinige manier koel houden’. Een uitdaging die Duco maar al te graag aanneemt.


Dat doet de ventilatiespecialist door optimaal gebruik te maken van natuurlijke technieken. Om woningen op een natuurlijke manier koel te houden heb je geen airco’s of andere energieverslindende apparaten nodig. Een natuurlijk en energiezuinig alternatief is de toepassing van zonwering en intensieve nachtkoeling. Beide hebben een gunstig effect op de thermische massa en zorgen voor een efficiënte en energiezuinige verlaging van de koellast.


Een antwoord op al jouw vragen!

In de Online Session geven Dirk Stevens (Sales Manager bij Duco) en gastspreker Saskia Gabriël (Architect, energieconsulent en EPB-verslaggever bij Epacq) graag antwoord op al jouw vragen.

 

Welke maatregelen kan je nemen tegen oververhitting? Wat is het effect van passieve koeling in residentiële woningbouw? Welke natuurlijke concepten zijn er van toepassing in stapelbouw? Dit en nog veel meer ontdek je op 10 maart aan de hand van diverse praktijkcases

Timing & inschrijven

Het webinar vindt online plaats op woensdag 10 maart van 10u tot 11u15 en geldt als 1 uur permanente vorming. Het event is gratis, maar inschrijven is verplicht. Meer info en inschrijven kan via www.duco.eu/be_nl/webinaroververhitting